Városlista
2024. augusztus 10, szombat - Lörinc

Hírek

2013. Április 12. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jöhet a GDP-növekedés és a magasabb forint kötvénykibocsátás

Jöhet a GDP-növekedés és a magasabb forint kötvénykibocsátás

Újragondolták a Bank of America-Merril Lynch elemzői a magyar kérdést, és most már 0,4 százalékos növekedéssel számolnak idén. Persze ez még nem az hajat lobogtató tempó, de a csökkenésnél azért jobb. A Magyar Nemzeti Bank által meghirdetett növekedésösztönző program miatt pedig jövőre már 2,6 százalékos magyar GDP-növekedéssel számolnak.

Mindeközben a Reuters hírügynökségnek nyilatkozott az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgató-helyettese, miszerint tárgyalásokat folytatnak a jegybankkal a Növekedési Hitel Programról és készen állnak arra, hogy ezt támogassák. Borbély László András elmondása alapján az ÁKK úgy jön a képbe, hogy a lejáró devizaadósságát nem devizában, hanem forintkibocsátással újítja meg. Így mérsékelnék az ország pénzügyi sérülékenységét a kisebb arányú devizaadóssággal. A szakember azt azért hozzátette, hogy nem akarják agyonterhelni a forint kötvénypiacot, a kibocsátás csak akkor mértékű lesz, amennyit a piac fel tud szívni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 10. 09:34, szombat | Belföld

Másodfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól

Másodfokú hőségriasztás lép életbe az ország egész területén vasárnaptól péntek éjfélig

2024. Augusztus 10. 09:27, szombat | Belföld

Mol: az utóbbi években jelentősen nőtt a Magyarországon előállított bioüzemanyagok mennyisége

Már évi több mint 200 ezer tonna bioüzemanyag előállítására képes a Mol résztulajdonában álló Rossi Biofuel Zrt. - közölte a Mol az MTI-vel.

2024. Augusztus 09. 16:45, péntek | Belföld

Így készült az idei Szent István-napi kenyér

A hagyomány és a megújítás kovászából sült az idei Szent István-napi kenyér és Innovatív kenyér, amelyeket a Szent István Nap helyszínein is megkóstolhatnak a látogatók.

2024. Augusztus 09. 08:08, péntek | Belföld

KSH: júliusban 4,1 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest

2024. júliusban a fogyasztói árak átlagosan 4,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).