Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Október 16. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jöhet az egyéni számlás nyugdíjrendszer

Jöhet az egyéni számlás nyugdíjrendszer

Az utóbbi hetekben felgyorsultak az egyéni számlás nyugdíjrendszer kialakításának kormányzati előkészületei, miután Orbán Viktor miniszterelnök a nyáron erre utasította a kabinet érintett tagjait – értesült a Magyar Nemzet.

A lap munkatársának több, egymástól független forrás is megerősítette, hogy még ebben a ciklusban lerakják az egyéni számlavezetés alapjait az állami nyugdíjrendszeren belül. A kabinet ezzel megvalósítaná azt a csaknem hárommillió volt magán-nyugdíjpénztári tagnak tett ígéretét, hogy az állami rendszerben is nyomon követhetik majd a befizetéseik sorsát. Az ezzel kapcsolatos kormányzati kommunikáció azonban nem volt mindig ilyen egyértelmű: a kabinet 2010 decemberében határozatban mondta ki, hogy elő kell készíteni a tb-rendszeren belüli egyéni nyilvántartást, de ez nem készült el a megadott időre.

Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője 2010 májusában – a kinevezése előtt egy meghallgatáson – viszont már arról beszélt, hogy folyik ugyan az adatok feldolgozása, de ebben a ciklusban nem végeznek az egyéni nyugdíjszámlák létrehozásával.

A Magyar Nemzet forrásai szerint ezután több közigazgatási államtitkári értekezleten is újra előkerült az egyéni számlák kérdése, egy nyári kormányülésen pedig a miniszterelnök arra utasította a kabinet érintett tagjait, hogy – a nemzetgazdasági tárca javaslata ellenére – gyorsítsák fel az ezzel kapcsolatos kormányzati munkát. Ennek eredménye az a csütörtökön megjelent kormányrendelet-tervezet, amely szerint 2013. január elsejétől az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság igazgatási szervét, a Központi Nyugdíjnyilvántartó és Informatikai Igazgatóságot jelölnék ki az egyéni számla vezetésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során