Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2012. Január 14. 06:55, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu

Jön a magyar kiberhadsereg

Jön a magyar kiberhadsereg

Nagy erőkkel dolgoznak a Honvédelmi Minisztériumban a honvédség kibervédelmi stratégiájának kidolgozásán – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap szombati számában szakértőkre hivatkozva arról ír, hogy a többi európai országhoz hasonlóan Magyarország kitettsége is jelentős a számítógépes támadásokkal szemben, ezért mielőbbi lépésekre van szükség (ezt egyébként a NATO is elvárja). A kormányzati gerinchálózat ugyan védett, de az infrastruktúra főként magáncégek kezében van, ők pedig „saját belátásuk szerint tudnak tenni vagy sem azok informatikai védelméért”.

A Magyar Nemzet felidézi, hogy hazánkban jelenleg is több állami hivatal foglalkozik az informatikai biztonsággal, de még nem lehet tudni, mikor és mely szervezet vagy szervezetek látják majd el a magyar kibertér védelmét. Mint ahogy az is nyitott kérdés, hogy ki finanszírozza majd egy úgynevezett kiberhadsereg (vagyis etikus hackerekből, számítógépes szakemberekből álló csapat és eszközpark) létrehozását, s honnan veszik majd a megfelelő szaktudású alkalmazottakat.

A lap információi szerint a nemzeti kibervédelmi stratégiák alkalmazkodni fognak az Egyesült Államok nemrég megjelent doktrínájához, mely szerint a kibertérből érkező támadások ugyanolyan agressziónak tekinthetők, mintha valaki a szárazföldről vagy a levegőből támadná meg az országot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:16, kedd | Belföld

Felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest