Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2014. Szeptember 05. 10:14, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Jövedékiadó-csalók nyomára bukkant a NAV

Jövedékiadó-csalók nyomára bukkant a NAV

Nem fizették meg a 217 millió forint jövedéki adót a feldolgozásra váró dohány után, amelyre titkos nyomozás és nemzetközi együttműködés eredményeként találtak rá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói.

A NAV pénteken az MTI-vel közölte: csaknem 17,5 tonna vágott dohányt és mintegy 20 tonna szárított dohánylevelet tároltak egy budapesti és egy vecsési raktárban.
A pénzügyi nyomozók a vecsési raktárban 800 kartondoboz, míg a budapesti raktárban 400 doboz vágott dohányt és szárított dohánylevelet találtak. Emellett megtalálták a csomagoláshoz szükséges 65 ezer kartondobozt is. Az elkövetők röntgengéppel tesztelték, mit láthatnak majd a vámosok a csomagokból - emelte ki a NAV a közleményben.
A gyanú szerint az egymással rokoni viszonyban lévő elkövetők feltehetően a lengyel piacra szánták a Bulgária területéről származó dohányt.
A magyarországi nyomozással párhuzamosan Lengyelországban már folyik egy büntetőeljárás, amelynek során egy cigarettagyártó gépsort és 92 tonna vágott dohányt foglalt le - írja a NAV.
Az elkövetésben résztvevő személyek közül egy férfi előzetes letartóztatásban van, társa még szökésben van - olvasható az adóhatóság közleményében.

Címkék: Gazdaság-NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.