Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2012. Szeptember 27. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Jövőre év közben is módosíthatnak a gépjármű-felelősségbiztosítás tarifáin

Jövőre év közben is módosíthatnak a gépjármű-felelősségbiztosítás tarifáin

Januártól a biztosítók év közben is módosíthatnak a tarifákon - egyebek mellett ezt is tartalmazza a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás új szabályzata - számolt be az M1 Híradója.

A jelenlegi rendszerben a biztosítóknak október 30-ig kell értesíteniük az ügyfeleket a következő naptári évre vonatkozó biztosítási díjakról, tehát minden társaság egyszerre hirdet tarifát, és ezzel elindul az év végi kötelezőkampány.

A parlament hétfői döntése alapján azonban jövőre a biztosítók év közben akár többször is módosíthatnak a tarifákon, ha a változtatás előtt legalább hatvan nappal kihirdetik az új díjakat.

'Azt várjuk, hogy rövidtávon egy jelentős díjcsökkenés következhet be a piacon, mivel a biztosítók 'felelőtlenebbül' díjazhatnak, hiszen év közben változtathatják a díjaikat. De hosszútávon egy biztosítási díjemelkedésre számítunk' - mondta Tóth Sándor, a Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület ügyvezetője.

Azonban a biztosítók a már korábban megkötött szerződéseken egy éven keresztül nem változtathatnak, ezek díjait nem emelhetik, igaz, nem is csökkenthetik.

A pénzügyi felügyelet azt ígéri, hogy a biztosítók év közbeni áremeléseit is vizsgálni fogja. Binder István, a PSZÁF szóvivője közölte: abban az esetben, ha bármelyik pénzügyi tárgyú törvényt megsérti a biztosító, akkor a felügyelet vizsgálatot indít, és adott esetben szankciót szab ki.

A biztosítási évforduló előtt az autósok a jövőben sem válthatnak biztosítót, akkor sem, ha az árat emel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:58, péntek | Belföld

A veszprémi helyi közlekedésben áll forgalomba Magyarország első elektromos csuklós autóbusza

A veszprémi helyi közlekedésben áll forgalomba Magyarország első elektromos csuklós autóbusza, a V-Busz Kft. három elektromos járművel zöldíti a város közösségi közlekedését.

2024. Augusztus 02. 07:55, péntek | Belföld

Hétvégén meleg idő várható, záporokkal, zivatarokkal

Hétvégén meleg idő várható, de több helyen kialakulhat zápor, zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. Augusztus 02. 07:46, péntek | Belföld

Dömötör Csaba: évi 60-80 milliárd forintot hozhat az országnak a reptér

A becslések szerint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a jövőben évente akár 60-80 milliárd forintot hozhat az országnak - írta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára csütörtökön a Facebook-oldalán.

2024. Augusztus 01. 07:50, csütörtök | Belföld

OKF: ma indulnak a magyar tűzoltók Észak-Macedóniába

Csütörtök reggel indulnak azok a magyar tűzoltók Észak-Macedóniába, akik segítenek az erdőtüzek megfékezésében.