Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Szeptember 28. 12:07, szerda | Helyi önkormányzati

Újra indul a Bursa Hungarica ösztöndíj Tatabányán

Újra indul a Bursa Hungarica ösztöndíj Tatabányán

Az önkormányzat hétmillió forintot különített el költségvetésében a Bursa Hungarica ösztöndíjra azért, hogy a nehéz szociális helyzetben lévő felsőoktatási hallgatók, valamint a 2012-ben érettségizőket segítse.

A kétpilléres ösztöndíjrendszernek megfelelően, az állam ehhez az összeghez, ugyancsak hétmillió forintot biztosít. A megyeszékhely önkormányzata 2000 óta vesz részt a Bursa Hungarica ösztöndíjrendszerben, tájékoztatott Bereznai Csaba, Tatabánya Megyei Jogú Város alpolgármestere. Évente mintegy 200 diáknak tudunk segítséget nyújtani. Mindemellett az önkormányzat olyan programon dolgozik, mint a „Tatabánya hazavár”, amely többlépcsős rendszerben támogatná a fiatalok visszatérését a városba.A Bursa Hungarica ösztöndíjra november 14-ig lehet jelentkezni.. A pályázatnak mindenképpen tartalmaznia kell a felsőoktatási intézmény által kitöltött eredeti jogviszony igazolást a 2011/2012. tanév első félévéről, igazolást a pályázó és a vele egy háztartásban élők egy főre jutó havi nettó jövedelméről, és a lakcímkártya fénymásolatát. Fontos, hogy csak tatabányai, állandó lakcímmel rendelkező hallgató jelentkezhet az ösztöndíjra. A pályázatot a Polgármesteri Hivatal Népjóléti Irodájánál (203-as iroda), írásban, a hivatalban hozzáférhető pályázati űrlapon, a pályázó által aláírva, egy példányban kell benyújtani. A pályázatokról ad hoc bizottság dönt, kizárólag szociális rászorultság alapján. Az ösztöndíj elbírálását december 16-ig hozzák nyilvánosságra.

A részletes pályázati anyagról személyesen a Népjóléti Irodában tájékozódhatnak, az internet segítségével ahttp://www.wekerle.gov.hu oldalon, valamint a http://www.tatabanya.hu oldalakon ahol a pályázathoz szükséges dokumentáció is letölthető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére