Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Április 21. 14:01, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Újra nyitunk az orosz piac felé

Újra nyitunk az orosz piac felé

A magyar alma sikeres exportját követően elindult az első szállítmány (4 teherautó) friss kínai kel az oroszországi Magnit-csoport rendelésére. x

Az újabb orosz rendelés a magyar alma kedvező fogadtatását követő feltétlen pozitív piaci reakciót jelent és lehetőséget nyit a további magyar minőségi élelmiszereink kiszállítására és újbóli orosz piaci bevezetésére.

Fazekas Sándor miniszter a februárban megrendezett Prodexpo nemzetközi élelmiszeripari vásáron állapodott meg az 5000 üzletet és 15 logisztikai központot üzemeltető Magnit áruházlánc import igazgatójával, hogy a cég friss zöldséget és gyümölcsöt vásárol Magyarországról. A keretszerződés 4 évre szól, ennek alapján a Magnit 10 millió euró értékben vesz friss magyar zöldséget és gyümölcsöt.

A kormány hivatalba lépése óta folyamatosan nő az oroszországi kivitel, tavaly az előző évinél 21 százalékkal több terméket exportáltunk. A magyar agrárdiplomácia kiemelkedő sikere, hogy alig három hónapos tárgyalássorozat eredményeként 126 magyar húsüzem és három tejfeldolgozó kapott orosz piacokra érvényes exportengedélyt - tájékoztatott a Vidékfejlesztési Minisztérium.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.