Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2011. Június 27. 03:22, hétfő | Helyi
Forrás: www.tatabanya.hu

Újvárosi Juniális a KPVDSZ-ben

Újvárosi Juniális a KPVDSZ-ben

Színes programokat szerveztek az érdeklődőknek a KPVDSZ Művelődési Házban és környékén az Újvárosi Juniális keretében. A hagyománnyá vált rendezvényen Bereznai Csaba alpolgármester is részt vett.

A juniálison a gyerekeket ugrálóvár, trambulin és körhinta várta a kisvasút mellett. A felnőttek körében népszerű volt az egészségsátor, egész délután hosszú sorban álltak az érdeklődők.
A mozgásra vágyók nevezhettek a lengőteke versenyre, részt vehettek egy Zumba bemutatón, de kipróbálhatták azt is, milyen szumózni.
Kihirdették „Az én parkom, az én játszóterem” című rajzpályázat eredményeit is. Az óvodások kategóriájában az első Kiss Barbara, a második Mészáros Máté, a harmadik Molnár Jázmin, a különdíjas Maschek Bálint. Az alsó tagozatosoknál az első helyet László Friderika 2. osztályos tanuló szerezte meg, második lett Straub Luca szintén 2. osztályos diák, a harmadik hely az ugyancsak 2. osztályos Hlogyik Szabolcsé lett. Itt Szénási Gergely kapta a különdíjat, aki szintén 2. osztályba jár. A felsős pályázatok közül Fehér Enikő 7. osztályos diák rajzát értékelték a legjobbnak, a második Almer Borbála 5. osztályos tanuló lett, míg a harmadik Kovács Ramóna, aki szintén 7. osztályos. A nyertesek ajándékát a szervezők az iskolákon és az óvodán keresztül juttatják majd el. A pályázatra érkezett rajzokból kiállítás nyílt a KPVDSZ Művelődési Házban.
A bográcsozást kitüntetett figyelem kísérte, az üstökből hamar elfogyott a finom gulyás, melyet a nyugdíjas klubok és a művelődési ház önkéntesei készítettek az érdeklődők számára.
Az utcabál idén sem maradhatott el, a Troják-Stica Trió szórakoztatta a vendégeket.
Tavaly óta több civilszervezet is részt vesz a juniális szervezésében, a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány, a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület, a Tatabánya Város Időskorúak Gondozásáért Alapítvány, valamint a Kéz a Vállon Egyesület különböző programok biztosításával járult hozzá a rendezvény sikeréhez.
A KPVDSZ vezetője, Kovácsné Hetényi Mária ígéretet tett ara, hogy jövőre is megrendezik a hagyományos Újvárosi Juniálist, mely rossz idő esetén sem marad el. Hangsúlyozta, az önkéntesek segítsége nélkül nem valósulhatna meg a program. A rendezvény időpontja mindig június utolsó szombati napja lesz.

Címkék: juniális, kpvdsz

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 12:22, csütörtök | Helyi

Ingyenes prosztatarák szűrési hónapot tartott a Bridgestone

A kampány középpontjában a rendszeres rákszűrés és az általános egészségmegóvás áll

2021. November 25. 14:02, csütörtök | Helyi

Világszínvonalú szemvizsgálat a tatabányai OptiMarkt optikában

Minden szem más és más, akárcsak az ujjlenyomat. Ez az egyéni különlegesség pedig személyre szabott korrekciós eljárásokat követel meg.

2021. November 22. 12:00, hétfő | Helyi

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2021. November 22. 08:46, hétfő | Helyi

MOVE 2021: Új mobilitási megoldásokkal alakítja át a Bridgestone és a Webfleet Solutions az elektromos flottákat

A Bridgestone EMIA és leányvállalata, a Webfleet Solutions a világ egyik legnagyobb mobilitási rendezvényén, a londoni MOVE 2021-en mutatta be, milyen megoldásokat nyújt az elektromos flották népszerűsítésére.