Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Április 02. 07:19, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Kalandpark készül

Kalandpark készül

Foglalkoztató, szórakoztató kalandpark építése kezdődött meg a zalakarosi Aphrodite/Venus Hotel mintegy 100 millió forintos beruházásával a fürdővároshoz közeli Garaboncon.

Tájékoztatott a szálloda marketing- és értékesítési igazgatója.

Virágné Németh Eszter elmondta: a szállodától néhány kilométerre elhelyezkedő Garabonciás farm eddig csak a 68 szobás hotel „éléskamrájaként” működött, valamint a lovas szekérrel odaérkező vendégeknek kínált lovaglást és állatsimogatást. A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség a szálloda itt épülő, mintegy 100 millió forintos kalandparkjának megvalósításához 50 százalékos vissza nem térítendő támogatást ítélt meg.

A Garabonciás Történelmi Kalandpark a magyar honfoglalás, a török hódoltság kora és a magyar népmesevilág népszerűsítését, játékos formában történő felelevenítését tűzte ki célul. Már elkezdődött a végvári játékoknak helyet adó palánkvár alapozása, de épül majd a hét vezérnek szentelt jurtatábor és kiállítótér, lesz természetes anyagokat hasznosító kézműves ház, íjászpálya, lovaspálya, valamint állatbemutató és sajtkészítő látványüzem is.

Mint Virágné Németh Eszter elmondta, a beruházással azt is szeretnék elérni, hogy a Zalakarosra érkező turistáknak szóló kínálatot bővítsék, és az ide érkezők több időt töltsenek el a térségben.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során