Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Május 09. 11:08, péntek | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Kárász Attila és az V. Tótkomlósi Racing!

Kárász Attila és az V. Tótkomlósi Racing!

Interjú Kárász Attila (Karel) autóversenyzővel az ötödik Tótkomlósi autóverseny előtt.

Ötödik alkalommal veszel részt a Tótkomlós Rallyn. Mi, ami ennyire visszahoz ehhez a versenyhez?

- Üdvözlök mindenkit!

Elsősorban azért mert Tótkomlósi vagyok és részese a szervezésnek, de nem utolsó sorban a versenyzés miatt, és persze a több 1000 néző miatt A pálya hossza 3km, de pont ez az előnye is, hiszen viszonylag kisebb területre frekventálódnak a nézők, és ez adja meg a különleges hangulatát ennek az eseménynek.

Te Ladával versenyzel régóta. Mennyire ajánlod a hátsókerekes járművel rendelkező sporttársaknak a Tótkomlósi autóversenyt?

- Nagyon technikás a pálya, ezért a szűk visszafordítók a hátsókerekes autók számára nagyon látványos és a nézők ezt imádják. Tehát ha valaki szereti, hogy őrjöng a közönség, akkor hátsókerekes autó a nyerő. Az eddigi négy versenyből melyik tetszett neked a legjobban és miért? Talán az utolsó, negyedik rally volt a legjobb, és nem azért mert dobogóra állhattam, hanem mert ezen a versenyen voltak a legtöbben, és neves versenyzők is szép számmal vettek részt.

A szombati napon prológgal indul a versenyhétvége. Mit is érthetünk prológ alatt Tótkomlóson?

- Röviden annyit kell tudni róla, hogy kb 400-500m hosszú, 3 szabályos lassító van benne, a végén pedig egy hosszú parkoló található, amit kétszer kell megkerülni. Talán azért izgalmasabb ez a nap, mert itt az időeredmények nem számítanak bele a vasárnapi versenybe, ezért próbál mindenki maximálisan a nézőknek, valamint a mellettük ülőknek a leglátványosabban autózni. Persze vasárnap sincs látványosságban hiány.

Szeretnél dobogóra állni, vagy a nézőknek fogsz autózni?

- Számomra a legfontosabb az, hogy minél több beszálló kártyát eladjunk, mivel idén is előfutó leszek és már hagyománnyá vált, hogy a Tótkomlósi beteg gyerekeknek gyűjtünk. Tavaly is majd fél millió forint jött össze az evangélikus egyház segítségével. Ezért a nullás rajtszámmal látványra szeretnék autózni, de a kategóriában oda teszem magam, meglátjuk mire lesz elég. Kemény mezőnyre számítok, főleg azért is, mert idén kategóriát váltottam. Építettünk egy 1800cm3 motort az 1400cm3 helyett, így bekerültem a „nagyok” közé.

Nemrégiben feltűnt a neten egy videó, amiben te, mint halárus tűntél fel. Honnan jött a gondolat, hogy összehozzátok ezt a klippet?

- Az év elején leültünk tárgyalni a POWERTECH MAGAZINOS fiúkkal, átbeszélni az idei évet, versenyszervezés ügyben. Álltalába minden közös rendezvényünkről szoktak reklám videót készíteni a verseny előtt, és mivel május 18.-án lesz az I. Szeged - Cserepes sori szlalom party, így megkértek rá hogy lennék-e a főszereplője a promónak. Minden apró részlet az ő ötletük volt, én csak a kellékeket szereztem be Természetesen a hal egy arany kárász volt Köszönet a munkájukért!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen