Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2011. Július 08. 10:26, péntek | Helyi
Forrás: www.mti.hu

Kártérítést ítéltek meg a tatai tűzijáték sérültjeinek

Kártérítést ítéltek meg a tatai tűzijáték sérültjeinek

Jogerősen 11 millió forint kártérítés megfizetésére ítélt a Győri Ítélőtábla egy pirotechnikai vállalkozást, mert a másodfokú döntés szerint a cég által kilőtt tűzijáték lövedéke robbant fel 2003-ban Tatán a nézők között

Ferenczy Tamás hozzátette: az Öreg-tónál tartott tűzijáték közben, a vár közelében történt robbanás következtében egy kamaszkorú gyerek a bal szemére megvakult, az ítélőtábla az ő számára 8 millió forint kártérítést ítélt meg. Egy fiatalkorú égési sérülései látható nyomokkal gyógyultak, egy felnőtt férfi pedig részleges látás-sérülést szenvedett, ők 1 millió, illetve 2 millió forint kártérítést kapnak.
Az ítélőtábla kimondta, hogy a baleset miatt a tűzijátékot megrendelő egyesületet nem terheli felelősség. Az eseményt két vállalkozó bonyolította le, egyikük a tó köze-péről lőtte fel a petárdákat, a másik a tatai vár mellől indította a lövedékeket. A kártérítést a vár mellé települt cég köteles megfizetni - mondta a szóvivő, aki a polgári peres eljárás miatt nem árulhatta el a vállalkozás nevét.
 

Címkék: tata tuzijatek

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 12:22, csütörtök | Helyi

Ingyenes prosztatarák szűrési hónapot tartott a Bridgestone

A kampány középpontjában a rendszeres rákszűrés és az általános egészségmegóvás áll

2021. November 25. 14:02, csütörtök | Helyi

Világszínvonalú szemvizsgálat a tatabányai OptiMarkt optikában

Minden szem más és más, akárcsak az ujjlenyomat. Ez az egyéni különlegesség pedig személyre szabott korrekciós eljárásokat követel meg.

2021. November 22. 12:00, hétfő | Helyi

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2021. November 22. 08:46, hétfő | Helyi

MOVE 2021: Új mobilitási megoldásokkal alakítja át a Bridgestone és a Webfleet Solutions az elektromos flottákat

A Bridgestone EMIA és leányvállalata, a Webfleet Solutions a világ egyik legnagyobb mobilitási rendezvényén, a londoni MOVE 2021-en mutatta be, milyen megoldásokat nyújt az elektromos flották népszerűsítésére.