Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Május 26. 16:04, kedd | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kegyetlen módon megölte beszélgetőtársát, életfogytiglant kaphat

Kegyetlen módon megölte beszélgetőtársát, életfogytiglant kaphat

Tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozva minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy férfi ellen,

aki kegyetlen módon megölte beszélgetőtársát tavaly áprilisban Budapesten.

A főügyészség kedden azt közölte az MTI-vel: a vádlott – egy 34 éves férfi – 2019. április 20-án este a XX. kerületben, a Határ út melletti füves területen sétált alkalmi ismerősével, egy 51 éves férfival. Beszélgettek, majd – ismeretlen okból – rátámadt beszélgetőtársára, hosszabb időn keresztül bántalmazta, végül elővett egy tapétavágó kést és elvágta a sértett nyakát; az idősebb férfi meghalt.

A vádiratnak tárgya az is, hogy a vádlott ugyanezen a napon egy másik férfival is verekedett egy XXIII. kerületi hajléktalanszállón.

A Fővárosi Főügyészség az erőszakos, többszörös visszaeső férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Indítványozta, hogy a bíróság – halmazati büntetésként – ítélje életfogytig tartó fegyházbüntetésre a vádlottat és zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

A vádlott jelenleg letartóztatásban van – áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 13. 08:36, szombat | Kék hírek

A Balatonba fulladt egy fiatal férfi

Holttestet találtak a vízimentők a Balatonban, Révfülöpön pénteken.

2024. Július 11. 08:02, csütörtök | Kék hírek

Elítéltek egy orvost és asszisztensét, akik a kórházi munkájukat összemosták a magánrendeléssel

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést szabott ki jogerősen a Pécsi Ítélőtábla arra a szülészorvosra, aki magánpraxisában kezelt betegeit a kórházban is pénzért látta el asszisztensével 2021-ben.