Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2013. Április 30. 13:26, kedd | Helyi

Képességpróba - Városi Esélyegyenlőségi Nap Tatabányán

Képességpróba - Városi Esélyegyenlőségi Nap Tatabányán

Kíváncsi rá, hogy mennyi idő alatt tud végigmenni az akadálypályán fehér bottal? Május 6-án, Tatabányán Az Árpád téren lehetőség nyílik minderre

A délutánig tartó esemény a Komárom-Esztergom megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes ház szervezésében, tatabányai és megyei civil szervezetek összefogásával valósul meg.
A délelőtt 9.00 - 16.00 óráig tartó rendezvényen tíz különböző állomáson érzékenyítő feladatokkal várják a civil szervezetek az érdeklődőket. A résztvevők megismerkedhetnek olyan képességeikkel, amelyeknek használatára ők nem, de fogyatékkal élő társaik minden nap rákényszerülnek. Megérezhetik milyen kézzel és bottal látni, milyen szájról olvasni, kézzel beszélni, hogyan lehet jól használni egy kerekesszéket, mennyire gyorsan lehet haladni mankóval. Az Árpád téren megrendezésre kerülő eseményen segítő kutyák is megmutatják páratlan ügyességüket ezen a napon.
A Városi Esélyegyenlőségi Napot hagyományteremtő szándékkal a Komárom-Esztergom megyei Esélyteremtési Iroda a városban évek óta működő civil közösségekkel együttműködésben hívta életre. A programra főleg előre regisztrált óvodai és iskolai csoportokat várnak, de örömmel fogadják azokat a járókelőket, kisgyermekes anyukákat, nyugdíjasokat is, akik szívesen leülnének egy- egy asztalhoz kipróbálni képességeiket. A rendezvényre a szervezők négyszáz óvodás, iskolás gyermeket és középiskolás fiatalt hívtak meg.
A Képességpróba – Városi Esélyegyenlőségi Napot 2013.május 6-án Bereznai Csaba, Tatabánya Megyei Jogú Város alpolgármestere ajánlja majd a sajtó és a közönség figyelmébe.

A nap különlegessége, hogy fogyatékkal élőket segítő kutyabemutatóra, illetve csörgőlabdajáték kipróbálására is nyílik lehetőség a téren. A délelőtti órákban főként óvodás és iskolás csoportokat várnak, de nyolc-tizenöt fős csoport jelentkezésére is van lehetőség intézmények számára május 2-ig, a Komárom – Esztergom megyei Család Esélyteremtési és Önkéntes Ház munkatársainál. Ehhez annyi szükséges, hogy a kitöltött jelentkezési lapot, lehetőleg e-mail-ben, a cseoh@bazispont.hu címre elküldik, illetve telefonon a 34/ 787 – 242-es telefonszámon 9.00 – 16.00 óra között.

A Képességpróba - Városi Esélyegyenlőségi Napon résztvevő civil szervezetek:

Komárom – Esztergom megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház
Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület
Komárom – Esztergom megyei Siketek és Nagyothallók Egyesülete
Komárom – Esztergom megyei Mozgáskorlátozottak Egyesülete
Mosolygós Gyermekekért Alapítvány
Vakok és Gyengénlátók Komárom – Esztergom megyei Egyesülete
Kéz a Vállon Egyesület
TTKT ESZI Szent József Központ
NEO Magyar Segítőkutya Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.