Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2013. Szeptember 13. 10:24, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Kerékpárkölcsönző-hálózat indult Veszprém megyében

Kerékpárkölcsönző-hálózat indult Veszprém megyében

Kerékpárkölcsönző-hálózatot indít a Balaton északi partján és a Balaton-felvidéken a Bakony és Balaton Térségi TDM, a helyi önkormányzatok és vállalkozások összefogásán alapuló idegenforgalmi szervezet erről pénteken tájékoztatta az MTI-t.

A projekt keretében 330 női, férfi és gyermekkerékpárt, valamint az azokhoz szükséges kötelező felszereléseket és kiegészítőket szereztek be.
A hálózat 11 kölcsönzőpontból áll Veszprémben, Várpalotán, Balatonkenesén, Zircen, Nagyvázsonyban, Kislődön, Halimbán, Somlón, Tapolcán, Nemesvámoson és Kapolcson.
Minden kölcsönzőpontban bérelhetők lesznek gyermek- és csomagszállító utánfutók, gyermekülések, a kiegészítők pedig tartalmazzák az elengedhetetlen sisakokat, kerékpárzárakat, láthatósági mellényeket, szerszámokat és egyéb hasznos és fontos eszközöket.
A kerékpárok a hálózaton belül bármelyik kölcsönzőpontban letehetők, nem szükséges őket oda visszavinni, ahonnan kikölcsönözték - közölte a TDM szervezet.
A Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. 2011 végén 62,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Közép-dunántúli Operatív Program Helyi és térségi turisztikai desztinációs menedzsment (TDM) szervezet létrehozása és fejlesztése elnevezésű pályázaton a Bakony és Balaton Térségi TDM szervezet létrehozására. A projekt összköltsége 77,1 millió forint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 16. 07:55, péntek | Belföld

Vasárnapig még forróságra kell készülni, de a hosszú hétvége második felében enyhül a hőség

Vasárnapig még 33-40 Celsius-fok valószínű a legmelegebb órákban, majd egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. A csúcshőmérséklet a jövő hét elején már 28-34 fok között alakul.

2024. Augusztus 16. 07:46, péntek | Belföld

Kiadta Hidvéghi Balázsnak Győrffy Balázs mandátumát az NVB

Kiadta Hidvéghi Balázsnak Győrffy Balázs országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) csütörtökön.

2024. Augusztus 16. 07:43, péntek | Belföld

Gyopáros Alpár: 1200 településen sikerült megállítani a népességszám csökkenését

Az elnéptelenedés szempontjából veszélyeztetett magyarországi települések mintegy felében, 1200 helységben sikerült megállítani a népességszám csökkenését a Magyar falu program indulását követő majdnem négy évben