Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Szeptember 02. 09:44, hétfő | Helyi sport

Két büntető döntötte el a meccset

Két büntető döntötte el a meccset

Győzni kell!

Ez volt Raffai Sándor, a Környe SE kétszeres bajnok női focicsapata edzőjének utasítása és egyben reménye a Fejér Megyei Női Labdarúgó Bajnokság második fordulója, a megye legnagyobb rangadója, a Tatabányai Amazonok ellen szombaton vívott mérkőzés előtt. Sajnos sem az edző, sem pedig a hazai környezetben mérkőző környei hölgy játékosok reményei nem váltak valóra: a meccs végén a Tatabányai Amazonok 0-2 arányú győzelmet könyvelhettek el, amire – az edző szerint az összjáték képe alapján – nem szolgált rá a bajnokcsapat.

Az első félidőben mindkét gárda gyengén teljesített, egyik sem mutatott semmi olyat, ami alapján kiemelkedhetne a mezőnyből. Passzív mezőnymunka, mindössze 1-1 kapufa volt 1-1 távoli lehetőség után, és egy keresztbe lőtt labda a vendégektől, ami veszélyesnek mondható – értékelt a meccs után az edző. Raffai Sándor a félidőben igyekezett felrázni a környei lányokat, akik érezték, hogy a mutatott teljesítmény kevés, ezért a második játékidőre úgy futottak ki a pályára, hogy „nekimennek” a vendégeknek. Ekkor már a trénernek is kezdett tetszeni, amit lát. A lányok elkezdtek játszani, jöttek a kiugratások, az átforgatások, ugyanakkor két óriási ziccert is elhibázott a hazai csapat, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, jött a büntetés: egy kontra után büntetőt kapott a vendéggárda és ki is használta, megszerezte a mérkőzés első gólját.
Ezek után már kitámadtak a környeiek, azonban a stressz sok hibát szült, s bár így is sikerült gólhelyzetet kialakítaniuk, az ismét kimaradt… a folytatásban egy több mint vitatható helyzet után a hazaiak leálltak egy pillanatra, az ellenfél megindult, és a kontra végén – Raffai Sándor értékelése szerint – nevetséges büntetőt ítélt a játékvezető, amit ismét higgadtan használtak ki a vendégek. Hiába tettek ezután mindent egy lapra a környei hölgyek, semmi nem jött össze. Ahogy az edző summázott: ha másnap estig játszanak, akkor sem lőttek volna gólt ezen a mérkőzésen.
Raffai Sándor értékelése: a játék képe alapján ismét nem érdemeltünk vereséget, de adtunk egy félidő előnyt az ellenfelünknek, ettől idegesek lettünk, sokat hibáztunk, és ezt remekül kihasználták a vendégek. Remélem, az időben jött pofon összerázza a csapatot és a következő fordulóban helyretesszük a renoménkat.

Címkék: környei női foci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.