Városlista
2024. június 13, csütörtök - Antal, Anett

Hírek

2017. Május 16. 13:01, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Két embert is megölt a kiskunhalasi férfi – évekig megúszta

Két embert is megölt a kiskunhalasi férfi – évekig megúszta

Beismerte egy 55 éves kiskunhalasi nő megölését is az a helyi férfi, akit tavaly nyáron tartóztattak le egy idős férfi meggyilkolása miatt - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a honlapján.

A közlemény szerint a nő holttestét 2012. május 20-án találták meg Kiskunhalason, a Rekettye puszta egyik dűlőútja mellett. Az akkori szakvélemény alapján azonban úgy gondolták, hogy a nő közlekedési baleset áldozata lett.

Tavaly februárban Kiskunhalas külterületén, a Bogárzó pusztai erdőben csontmaradványokat találtak, ezzel kapcsolatban nyáron emberölés gyanúsítottjaként őrizetbe vették S. Mihályt. A rendőrség adatai szerint a férfi 2011 szeptemberében, kiskunhalasi tanyáján egy közös zöldséglopás tervezése közben veszett össze ismerősével. A gyanúsított akkor úgy idézte fel a történteket, hogy indulatból meglökte az idős férfit, aki elesett, megsérült a fején, ő pedig hagyta meghalni. A holttestet a tanyán elásta, 2015 őszén azonban kiásta és a maradványok egy részét az erdőbe vitte.

A férfi elfogása után a nyomozók megvizsgálták a 2012. májusi halálesetet, mivel az nem messze a gyanúsított tanyájától történt. A nyomozás során kiderült, hogy S. Mihály 2012. május 19-én késő éjjel a dűlőút melletti erdőben várta az általa ismert asszonyt. Kesztyűt húzott, a cipőjére ruhadarabokat tekert, majd a kerékpárját toló asszonyt ruhába burkolt kalapáccsal többször fejbe verte. A nő belehalt sérüléseibe, holttestét az elkövető az út szélére húzta.

A férfi beismerte ezt az emberölést is, de a gyilkosság indoka egyelőre ismeretlen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 13. 06:00, csütörtök | Belföld

Elindult a MÁV-Volán-csoport EMMA elnevezésű egységes utazástervezője

Tesztüzemben megkezdte működését szerdán a MÁV-Volán-csoport EMMA (Egységes Menetrend Magyarországon) elnevezésű utazástervezője.

2024. Június 12. 12:36, szerda | Belföld

NATO-főtitkár: elfogadjuk, hogy Magyarország nem vesz részt az Ukrajnának nyújtott támogató műveletekben

A NATO elfogadja Magyarország álláspontját, miszerint nem kíván részt venni az Ukrajnának nyújtandó katonai és pénzügyi támogató műveletekben, ugyanakkor nem is blokkolja az erre irányuló NATO-erőfeszítéseket

2024. Június 12. 09:16, szerda | Belföld

Orbán Viktor a legnagyobb európai iparvállalatok vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a második félévi magyar EU tanácsi elnökség előkészítése keretében a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőivel tárgyalt a Karmelita kolostorban

2024. Június 12. 09:13, szerda | Belföld

A román elnök cáfolta, hogy a B9-ek államai Magyarország kizárását fontolgatnák

A román államfő cáfolta, hogy a NATO keleti szárnyának tagállamait tömörítő Bukaresti Kilencek (B9) Magyarország kizárását fontolgatnák, amiért a magyar kormány állítólag \"rendszeresen szembehelyezkedik\" a partnerek döntéseivel.