Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2022. December 03. 14:09, szombat | Belföld
Forrás: mti

Két halálos tűzeset történt péntekről szombatra virradóra

Két halálos tűzeset történt péntekről szombatra virradóra

Péntek éjszaka Vas megyében, szombat reggel Békés megyében történt halálos tűzeset - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szombaton az MTI-t.

Mukics Dániel közlése szerint a Vas megyei Horvátzsidányban péntek késő este vonultak ki a tűzoltók egy Kőszegi utcai családi házhoz, amelynek egyik szobájában holttestet találtak. A házban öntöttvas kályhával fűtöttek, annak füstcsöve az illesztéseknél több helyen is eresztett. Feltehetően ez vezetett a tragédiához.

A Békés megyei tűzesetről szombat reggel érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez. Dombegyházán, a Mezőfi utcában főzés közben keletkezett tűz egy családi ház konyhájában. A tűzoltók kiérkezésekor már nem volt tűz. Feltehetően az áldozat ruhája gyulladt meg főzés közben és ez vezetett tragédiához. A konyhában más nem gyulladt meg - írta a szóvivő.

A katasztrófavédelem mindkét eset kapcsán tűzvizsgálatot indít - áll a közleményben.

Fotó: Katasztrófavédelem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.