Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Augusztus 25. 15:21, csütörtök | Helyi
Forrás: InfóTatabánya

Két keréken rajtolt a Vértes Expo (képgaléria)

Két keréken rajtolt a Vértes Expo (képgaléria)

Megnyitotta kapuit a XVIII. Vértes Expo. A tatabányai Földi Imre Sportcsarnok és környezete nyújt teret a sok-sok kiállítónak, és a kitűnőnek ígérkező programoknak.

A kerékpáros "rajt" a tatabányai városháza előtt volt, ahol a "Tekerj Velünk a Vértes Expóra!" felhívásra a forróság ellenére is voltak vállalkozók. Az energia megóvása és korszerű felhasználása a mottója az idei vásárnak. Az energiamegtakarítás jegyében pattantak kerékpárra a jövőre megvalósuló Által-ér völgyi kerékpárút településeinek vezetői és azok a lelkes kerékpárosok, akik minden bizonnyal a kerékpárút rendszeres használói között is ott tekernek majd.  

A  Földi Imre Sportcsarnok kültéri kiállító területén felállított színpadon a Baj Kerékpár SE művészi kerékpárosai tartottak bemutatót. A lányok extra produkcióját követte a hivatalos megnyitó. Az ünnepségen a vásár fővédnöke, Bencsik János országgyűlési képviselő, klíma-és energiaügyi államtitkár beszédében kitért arra, hogy a folyamatosan változó világunkban - ahol a globális felmelegedésnek  már látható jelei vannak - kiemelt fontosságú a korszerű energaelőállítás és- felhasználás. A köszöntőt követően a vásárdíjak átadása következett, majd ismertették a részletes programot. Fontos elmondani, hogy már a tavalyi évtől INGYENES a vásár a látogatók számára. A tavalyinál jóval több kiállító standján kívül, a látogatók előadásokat láthatnak a színpadon, valamint nyereményjátékokon vehetnek részt.  A Komárom-Esztergom megyei Sportszövetségek Szövetsége standján megvásárolhatók azok a "Kerékjegyek", amelyek árából majd tájékoztató táblák kerülnek kihelyezésre a jövőre elkészülő Által-ér völgyi kerékpárúton. Mint a mellékelt képeken is látható, Michl József  Tata város polgármestere és Horváthy Lóránt a KEM SZÖSZ elnöke ésTata alpolgármestere, "saját kezükve vették " az értékesítést, minden látogatót megállítottak, hogy a kerékpárutat és a kerékpározást személyesen is népszerűsítsék. Érdemes akár családi programnak is betervezni a vásár megtekintését, hiszen valamennyi korosztály megtalálhatja a neki tetsző elfoglaltságot és nézegetnivalót a Vértes Expón.

A részletes programot oldalunkon olvashatják:

http://www.infotatabanya.hu/program_olvas/permalink:a-xviii-vertes-expo-programjai-2011-08-25/

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya