Városlista
2023. december 2, szombat - Melinda

Hírek

2023. Április 07. 08:19, péntek | Belföld
Forrás: mti

Kétszáz környezetkímélő Credo autóbusszal bővül a Volánbusz flottája idén

Kétszáz környezetkímélő Credo autóbusszal bővül a Volánbusz flottája idén

A Kravtex Kft. az év végéig, több ütemben 200 Credo Econell 12 típusú környezetkímélő, magyar gyártású autóbuszt szállít a Volánbusznak - közölte a Volánbusz csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az erről szóló keretmegállapodást csütörtökön írta alá Kruchina Vince, a Volánbusz vezérigazgatója és Krankovics István, a Kravtex Kft. ügyvezető igazgatója.

A kéttengelyes, alacsony belépésű, szóló (nem csuklós) járművek légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és a felszállást segítő rámpával, valamint USB-csatlakozóval rendelkeznek - közölték.

Az autóbuszokat a minél kevesebb károsanyag kibocsátással járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében EURO6 emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.

Felidézték: a Credo Econell 12 modellekből eddig mintegy 800 darab állt forgalomba az elmúlt években.

A Kravtex több mint 2400 autóbuszt adott át a közlekedési társaságnak, legutóbb 2022 őszén 100 darab Credobus Inovell 12 modellel fiatalította a flottát.

A mosonmagyaróvári-győri gyártású buszok részaránya a hatezer darabos flottában meghaladja a 40 százalékot.

A folyamatosan megújuló és korszerűsödő járműállományával a Volánbusz 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolított le országszerte - írták.

A MÁV-Volán-csoport jármű-fiatalítási programjának keretében - az eddig lezárt beszerzéseknek köszönhetően - 2205 új és újszerű autóbusz érkezett a Volánbuszhoz, és a társaság további 295 járműre rendelkezik aláírt beszerzési megállapodással - olvasható a Volánbusz közleményében.

Nyilvános beszámolója szerint a győri székhelyű Kravtex 2021-ben közel 31 milliárd forint árbevétellel zárt a 2020-as 10 milliárd forint után. Adózott eredménye eközben 3 milliárd forintról 8,8 milliárd forintra nőtt. A mosonmagyaróvári Kühne árbevétele a 2020-as 5,9 milliárd forintról 2021-re 6,2 milliárd forintra emelkedett, nyeresége a vizsgált időszakban 1,7 milliárd forintról 1,3 milliárd forintra csökkent.

Címkék: autóbusz, Credo, volán

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 02. 06:00, szombat | Belföld

Novák Katalin: a fenntartható jövőhöz fenntartható demográfiára van szükség

A család nem oka, hanem megoldása az éghajlati válságnak, a fenntartható jövőhöz fenntartható demográfiára van szükség

2023. December 02. 06:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor: szertefoszlott az a mítosz, hogy uniós forrás nélkül nem boldogul egy európai uniós tagállam

Szertefoszlott az a mítosz, hogy az európai gazdaságban uniós tagállam uniós pénz nélkül nem tud boldogulni

2023. December 01. 12:48, péntek | Belföld

Egy újabb magyar városban lesz ingyenes a tömegközlekedés

Tatán január elsejétől mindenki számára ingyenes lesz a tömegközlekedés, tavasszal felmérik, hogyan változott az utazók száma - közölte a Komárom-Esztergom vármegyei település önkormányzata pénteken az MTI-vel.