Városlista
2023. március 23, csütörtök - Emőke, Botond, Ottó, Kartal

Hírek

2020. Május 04. 18:05, hétfő | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kevesebb feketepiai cigarettát találtak idén a pénzügyőrök

Kevesebb feketepiai cigarettát találtak idén a pénzügyőrök

Az év első három hónapjában hatmillió szál cigarettát vont ki a feketepiacról az adóhivatal, ami jóval alulmúlja a tavalyi első negyedéves értéket; a csempészet visszaszorulásában a karanténviszonyok játszhattak szerepet

- írja hétfői lapszámában a Magyar Nemzet. Több mint 4500 alkalommal intézkedtek január eleje és március vége között a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei, pénzügyi nyomozói a cigaretta feketepiacának szereplői ellen. A rajtaütésekben hatmillió szál illegálisan behozott vagy itt előállított cigaretta, valamint több mint 1,6 tonna dohány került elő. A lefoglalt cigarettatételek értéke 400 millió forintot tett ki, a dohány értéke pedig meghaladta a 100 milliót.

A tavalyi első három hónaphoz képest 40 százalékkal kevesebb cigarettát foglaltak le az idén, amihez hozzájárulhatott, hogy a koronavírus-járvány miatt sok helyen lezárták a határokat és kijárási korlátozásokat vezettek be, kisebb lett az áruforgalom, de nagyobb a hatósági jelenlét, így pedig nehezebbé vált a különféle illegális áruk nemzetközi mozgatása. Ez a drogpiacon is érződik: mivel körülményessé vált a csempészés, akadozik az anyagutánpótlás, emiatt pedig már idehaza is drágul az illegális szer - olvasható a Magyar Nemzetben.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 22. 11:42, szerda | Kék hírek

Székdobálás, orron harapás - Videón az Esztergom-környéki kocsmai bunyó

A garázdaság bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be három férfival szemben, akik közül az egyik orron harapta a másikat.

2023. Március 17. 11:40, péntek | Kék hírek

Veszprém belvárosában tapogatott egy nőt, a rendőrök elfogták

A sértett tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy 2023. március 14-én 9 óra 20 perckor Veszprém belvárosában egy ismeretlen személy több alkalommal megfogta őt, miközben gyalogosan közlekedett.

2023. Március 17. 09:45, péntek | Kék hírek

Drónokkal csempészik át a cigarettát a magyar zöldhatáron

A NAV hőkamerákkal figyeli az eget, így könnyen kiszúrják, amint a drónokról ledobják a csomagokat.

2023. Március 09. 09:17, csütörtök | Kék hírek

Szembeszállt a rablóval a trafikosnő

Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki símaszkban és kapucniban akart kirabolni egy dohányboltot Baján.