Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Augusztus 14. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kezelhető lenne Görögország kilépése az euroövezetből

Kezelhető lenne Görögország kilépése az euroövezetből

Angela Merkel német kancellár helyettese, Roesler azt nyilatkozta, hogy egyetért Jean-Claude Juncker Ecofin-elnökkel abban, hogy bár Görögország kilépése az euroövezetből nemkívánatos jelenség, de minden bizonnyal kezelhető lenne.

Merkel pártja, a CDU részéről érkeztek olyan nyilatkozatok (egészen pontosan Michael Fuchs frakcióvezető helyettestől), melyek szerint Németország elérte a teljesítőképességének határát, ami a periféria finanszírozását illeti. Ha Görögország nem lesz képes teljesíteni a vállalt kötelezettségeit és a trojka szeptemberi látogatása nem lesz megnyugtató, úgy nem fogják támogatni tovább a hellén állam finanszírozását. Az euró piacán egyelőre ezek a nyilatkozatok nem okoztak különösebb pánikot, mivel szeptember végéig még sok minden történhet, de egy valami biztos, Németország továbbra sem támogatja a nagyobb felelősségvállalást - írják a Quaestor elemzői. A CDU-tól olyan nyilatkozat is napvilágot látott, amely szerint a német kormány nem engedheti meg, hogy az EKB pénznyomdaként működjön, amellyel túllépi a hatáskörét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Külföld

Az Európai Parlament továbbra is kiáll Ukrajna határozott támogatása mellett

A héten megalakult új Európai Parlament szerdai strasbourgi plenáris ülése elfogadta első hivatalos állásfoglalását, amelyben a testület képviselőinek többsége továbbra is Ukrajna határozott támogatását szorgalmazza.