Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport
Forrás: MTI foto pixabay

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

Az európai szövetség (EHF) kedden, honlapján tette közzé a második számú európai kupasorozat menetrendjét, ami alapján a férfiaknál még a Ferencváros indul, s már az augusztus végi, szeptember eleji selejtezőben pályára lép. A 32 csapatos csoportkör - melyben 21 együttes helye biztos - október 8-án rajtol.
A női mezőnyben három magyar klub lesz érdekelt: közülük a Vác az október eleji első selejtezőkörben kapcsolódik be, míg a másik két résztvevő, a Mosonmagyaróvár és a Debrecen a kvalifikáció második fordulójában lép pályára először. Ezt november második és harmadik hetében rendezik majd.
A nőknél a januárban kezdődő 16 csapatos csoportkörben négy együttes helye biztos.

A selejtezők sorsolása jövő 07.16-án kedden, 11 órától Bécsben lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 15. 08:01, hétfő | Kék hírek

Balatonba fulladt egy külföldi fiatal szombaton

Vizibiciklivel fürdőző külföldi fiatal fulladt szombaton a Balatonba Siófoknál - tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vasárnap az MTI-t.

2024. Július 15. 08:00, hétfő | Életmód

Kálid Artúr kapta a Hollósi Frigyes-díjat

Kálid Artúr kapta idén a Hollósi Frigyes-díjat; az elismerést a közönség szavazatai alapján a Hyppolit, a lakáj címszerepéért nyerte el a Kőszegi Várszínház Köz-Játék Fesztiválján.

2024. Július 15. 07:59, hétfő | Belföld

Hétfőn magas középhőmérséklet, és nagyon erős UV-sugárzás várható

A legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki a HungaroMet Zrt. öt vármegyére hétfő éjfélig a hőség miatt. Jelezték azt is: hétfőn az egész országban nagyon erős UV-B sugárzás várható, és néhol kialakulhatnak zivatarok is.