Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 10. 14:19, szerda | PR

K&H: megindultak a magyar turisták, egyre népszerűbb a mobilos megoldás

K&H: megindultak a magyar turisták, egyre népszerűbb a mobilos megoldás

már 11 százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

Jelentős, két számjegyű növekedés látható az utasbiztosításoknál az idén - közölte a K&H. A pénzintézet az egy évvel korábbinál 11 százalékkal több szerződést kötött január és június közepe között. Egyre többen a mobilbankon keresztül biztosítják az utazásukat, hiszen az idén eddig a kötések 37 százaléka történt okostelefonon, szemben a tavalyi 28 százalékkal.

Megugrott az utazási kedv az idén, a bővülésben szerepet játszhat, hogy javult a lakosság anyagi helyzete az alacsonyabb infláció miatt emelkedő pályára kerülő reálbéreknek köszönhetően. A K&H biztos jövő felmérése szerint az idei első negyedévben a 30-59 évesek 26 százaléka nyilatkozott úgy, hogy tervez rövidebb - maximum 5 napos - külföldi utazást, ami meghaladja az egy évvel ezelőtti 19 százalékos arányt, továbbá a tavalyi 16 százalékhoz képest idén 21 százalékuk tervez 5 napnál is hosszabb külföldi pihenést.

két számjegyű bővülés

“A K&H adatai szerint idén januártól június közepéig 11 százalékkal nőtt a megkötött utasbiztosítások száma az egy évvel korábbihoz képest. Az igazi utazási szezon a múlt évben és az idén is június második hetében indult, azaz ekkor nőtt meg jelentősen az előző hetekhez képest az utasbiztosítások száma.

A digitális megoldások térnyerése látványosan megmutatkozik ezen a területen is: ebben az évben eddig az utasbiztosítások 37 százalékát kötötték meg a mobilbankon keresztül, miközben egy évvel ezelőtt ugyanezen időszakban még csak 28 százalékos volt ez az érték” - mondta Székely Pálma, a K&H értékesítés és életbiztosítási üzletágának vezetője.

a többség az utasbiztosításokban bízik

A K&H első negyedévben készített felméréséből kiderül az is, hogy a középkorúak 24 százaléka a bankkártyás biztosítása mellé köt külön kiegészítő utasbiztosítást. Emellett 23 százalékos azoknak az aránya, akik egyáltalán nem foglalkoznak a bankkártyájukhoz kapcsolódó biztosítással, hanem külön biztosítást kötnek.

A megkérdezettek közel fele tehát kifejezetten az utazására is köt biztosítást. Ugyanakkor 36 százalékuk bízik az uniós egészségbiztosítási kártyában. “Az uniós egészségbiztosítási kártya csak alapvető ellátásra jó, de nem tudja helyettesíteni a teljes körű utasbiztosítást, például nem fedezi a magánorvosi ellátást, míg az utasbiztosítás igen. Emellett nem nyújt fedezetet poggyászkárokra vagy más, az utazás során bekövetkező - nem egészségügyi – káreseményekre sem” – hívta fel a figyelmet a K&H szakembere. Egy-egy utazás költségeihez képest az utasbiztosítás marginális tételt jelent, szolgáltatási csomagtól és az utazási céltól függően jellemzően napi néhány száz forintból kijön egy-egy főre vetítve.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 09. 11:57, kedd | PR

K&H: sokkal nagyobb drágulást érzékelnek a fiatalok

a 19-29 évesek szerint 18 százalékos volt a májusi infláció, szemben a 4 százalékos tényadattal

2024. Július 08. 14:40, hétfő | PR

Egy raktár szerepe a kereskedelmi vállalatok sikerében

A siker mindenki számára mást jelent és természetesen nem ugyanaz a válasz ha magánemberként vagy cégként vizsgáljuk a kérdést.

2024. Július 05. 13:34, péntek | PR

K&H: a csalók a vakáció alatt is célba vehetik a gyerekeket

a biztonságos bankolás alapelveit épp úgy el kell sajátítani, mint a közlekedését

2024. Június 19. 15:29, szerda | PR

Csokoládégyárat őriznek és takarítanak

Többkörös pályázaton ismét el nyerte a szerencsi és a miskolci Nestlé gyártelepek takarítását, biztonsági őrzését és a létesítmények külterületeinek gondozását a Jánosik és Társai Kft.