Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Október 27. 14:45, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Kihalt Vietnamban a jávai orrszarvú

Kihalt Vietnamban a jávai orrszarvú

A WWF és az International Rhino Foundation jelentése szerint kihalt Vietnamban az egyik legveszélyeztetettebb orrszarvúfaj, a jávai orrszarvú.

A szakemberek elmondása alapján az utolsó példányt orvvadászok ölték meg, hogy megszerezhessék a tülkét.

A szakértők ugyanakkor azt is hozzátették, hogy a bejelentés nem volt meglepő, mivel 2008 óta mindössze egyetlen egy észlelésről volt tudomásuk az országban. A becslések szerint mára mindössze 50 vadon élő példány maradt az egész világon, így az állat bármikor végleg kihalhat - írja a BBC Science and Environment News.

Nagy csalódás számunkra, hogy bár hatalmas összegeket fektettünk be annak érdekében, hogy megmentsük a vietnami orrszarvút, minden erőfeszítésünk hiábavaló volt. Az ország ezzel elvesztette természeti örökségének egy részét - mondta Tran Thi Minh Hien, a WWF vietnami igazgatója.

A szakértők egyébként azért ennyire biztosak abban, hogy az utolsó példányt pusztították el, mert már évek óta DNS mintákat vettek a Cat Tien Nemzeti Park területén begyűjtött trágyamintákból, és kiderült, hogy mind egyetlen példányhoz tartoznak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.