Városlista
2024. május 30, csütörtök - Zsanett, Janka

Hírek

2014. Augusztus 28. 06:00, csütörtök | Belföld

Kikérhető-e egy szolgáltató által rögzített telefonbeszélgetés?

Kikérhető-e egy szolgáltató által rögzített telefonbeszélgetés?

Jogosult vagyok-e egy céggel folyatott telefonbeszélgetés kikérésére? Erre keresi a válasz az onlinejogsebesz.hu szakértőinél egy olvasónk. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!

Jogosult vagyok-e egy céggel folyatott telefonbeszélgetés kikérésére? Folyamatosan telefonon keresnek meg és közlik, hogy a beszélgetés rögzítésre kerül. Kaphatok-e ebből egy másolatot vagy jegyzőkönyvet? Milyen módon tudom ezt megtenni?
Az eddigi és mostani segítségüket megköszönve:

2014. 06. 23.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A 1997. évi CLV. törvény 17/B. § (3) bekezdése – 2012. július 29-től – előírja, hogy a telefonos ügyfélszolgálatra beérkező hívásokat, ezen felül az ügyfélszolgálat és a fogyasztó közötti telefonos beszélgetést is rögzíteni kell, egyedi azonosítószámmal kell ellátni, és öt évig meg kell őrizni. A törvény azt is előírja, hogy a beszélgetés kezdetekor a következő tájékoztatást kell megadni: az ügyintézésről hangfelvétel készül, a felvételt 5 évig megőrzik, a hangfelvételt díjmentesen az ügyfél rendelkezésére bocsátja a szolgáltató, az ügyintézés egyedi azonosító kódja. Ebből következően kérheti a beszélgetés kiadását, ha ezt nem kapja meg, a fogyasztóvédelmi hatósághoz fordulhat jogorvoslatért.
A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Nádas Gábor ügyvéd
ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 30. 12:32, csütörtök | Belföld

Öt párt szerezhet mandátumot az EP-választáson öt kutatóintézet szerint

Várhatóan a kormánypártok szerzik a legtöbb mandátumot a június 9-i európai parlamenti választáson, mellettük négy másik pártnak van reális esélye a bejutásra

2024. Május 29. 13:31, szerda | Belföld

Online is kérhető az új adóazonosító jel igazolás

2024. május 9-től a NAV új digitális szolgáltatásaként, a NAV Ügyfélportálról (ÜPO) elektronikusan is lekérhető az igazolás az adóazonosító jelről.