Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 27. 07:01, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Kipótolja a kormány a vízdíjat

Kipótolja a kormány a vízdíjat

4,5 milliárdos, a központi büdzséből elkülönített összeggel segíti a kormány ott, ahol az országos átlagnál magasabbak az ivóvíz szolgáltatás, szennyvízelvezetés és tisztítás költségei.

A rendelet előírja, milyen feltételekkel lehet pályázni a hozzájárulásra.

Az előirányzatban kiemelten kezelik a társadalmi, gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, illetve az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott településeket. Fontos kitétel, hogy a jóváhagyott összeget – ellenőrizhető módon – kizárólag a ráfordítás csökkentésére használhatja fel az önkormányzat, vagy a szolgáltató. A pályázatok elbírálását – egy tárcaközi bizottság segítségével – a vízgazdálkodásért felelős miniszter végzi.

A 4,5 milliárdos támogatásból 50 millió forintot vis major esetekre tartalékol a kormány, ez az ivóvízminőség ideiglenes fenntartására nyújthat fedezetet. Tavaly összesen 626 település önkormányzata felelt meg a kiírásnak, a támogatás így több mint egymillió embert érintett -tájékoztatott a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / wikipedia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton