Városlista
2024. augusztus 5, hétfő - Krisztina

Hírek

2013. Szeptember 27. 12:41, péntek | Kék hírek
Forrás: MTI

Kirabolta, zsarolta társait három veszprémi középiskolás

Kirabolta, zsarolta társait három veszprémi középiskolás

Csoportosan elkövetett rablás bűntette, valamint zsarolás és személyi szabadság megsértésének minősített esete miatt emelt vádat három fiatalkorú ellen a Veszprémi Járási Ügyészség.

A vádirat szerint a fiatalok a bűncselekményeket 2012 novembere és 2013 februárja között, az egyik szakképző iskola évismétlő diákjaként, két fiatalabb osztálytársuk sérelmére követték el.
A főügyészség azt írta: a három diák kifigyelte, hogy az iskolai büféből távozó egyik osztálytársuknál pénz van, hátrafeszítették a kezét, és erőszakkal elvették 300 forintját. Később zsarolással - veréssel fenyegetőzve - külön-külön is szereztek pénzt tőle.
Az ügy másik sértettjébe előbb hamis, fenyegető tartalmú üzenetekre hivatkozva kötöttek bele, majd az egyik óraközi szünetben a mellékhelyiségébe rángatták, ott szidalmazták és bántalmazták. Egy hónap elteltével felszólították, hogy a bulizásukhoz vigyen nekik fejenként ezer forintot, különben megverik; a sértett a fenyegetés hatására másnap átadta a pénzt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.