Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2012. December 08. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kisebb gázár, de hogyan?

Kisebb gázár, de hogyan?

Januártól tíz százalékkal lesz alacsonyabb az áram és a gáz lakossági ára – jelentette be Lázár János államtitkár. Miután a bejelentésben egyértelműen a gáz és a villamos energia árának csökkenése szerepel, a rendelet megjelenése előtt is feltehető, hogy a végszámla összetevőinek csak egyetlen eleme fog változni. A rendszerhasználati díjak nem csökkennek, az elosztói tarifák sem és az adók sem - írja a Világgazdaság.

Maga a gáz ára olcsóbb beszerzéssel, illetve kisebb nagy- és kiskereskedelmi haszonréssel vihető lejjebb. A lapnak nincs információja arról, hogy január 1-től érdemben olcsóbb lenne a gázimportunk, nincs hír belföldi termelési költségek zuhanásáról, és arról sem, hogy máshonnan olcsó gáz érkezne az országba.

A kabinet döntésének érintettjei a lakosságot ellátó (részben német ellenőrzésű) Főgáz, a német tulajdonú E.On Energiaszolgáltató, az olasz hátterű Tigáz, a francia GdF Suez, és a hazai tulajdonú, ózdi Oerg lesz.

Az áram sem attól lesz olcsóbb, hogy a termelőknek engedniük kellene az árukból, hiszen a miniszterelnök jelezte, hogy e fronton elfogadja a nyereséget. Várhatóan – de nem biztosan – nyereséges maradhat a nagykereskedő is, amely a közelmúltig MVM Trade néven volt ismert, de már egyesült az MVM Partnerrel. Az áramár csökkentés kárvallottjai tehát a részben német Elmű-Émász páros, a francia EdF Démász és az E.On Energiaszolgáltató lesznek.A lap által megkérdezett egyetemes szolgáltatók jelezték: megvárják a rendelet megszületés, anélkül felelőtlenség lenne nyilatkozniuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 04. 09:31, vasárnap | Belföld

Felszentelték a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Bözödújfalu immár nemcsak a falurombolás, hanem a közösség kitartásának, összefogásának és újjászültésének jelképe is

2024. Augusztus 04. 09:27, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 31. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Augusztus 04. 09:24, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: Brüsszelből intézhették a Magyarország elleni ukrán olajembargót

Brüsszelben nem tudják elviselni, hogy Magyarország, minden nyomásgyakorlás ellenére, nem hátrál

2024. Augusztus 03. 09:02, szombat | Belföld

Változik több térségben a Volánbusz menetrendje augusztus 17-től

Több térségben menetrendi módosítások lépnek életbe augusztus 17-től a Volánbusznál - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.