Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2023. Február 02. 09:21, csütörtök | Belföld
Forrás: Ügyészség

Kiskorú rokonait vette rá arra, hogy piát lopjanak neki

Kiskorú rokonait vette rá arra, hogy piát lopjanak neki

A Hevesi Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetésétől számított két hónapon belül bíróság elé állította azt a 28 éves nőt, aki arra vette rá kiskorú rokonait, hogy a boltból szeszes italt lopjanak.

A járási ügyészség feljegyzése szerint a nő 2022 decemberében rábírta a saját, illetve a testvére két – átmenetileg rábízott – kiskorú gyermekét, hogy egy hevesi üzletből alkoholos italokat lopjanak el. A vádlott útmutatása szerint az egyik fiú a polcról levett két üveg alkoholos italt, majd azokat közösen elrejtették abba a babakocsiba, amiben a legkisebb gyermek, egy ötéves kislány ült. Ezután a tervnek megfelelően a kiskorúak fizetés nélkül sorban elmentek a kassza mellett, míg a nő kifizette a boltban vásárolt árut.

A cselekményére felfigyelt az üzlet biztonsági őre, aki az egyik kisfiút feltartóztatta, miközben a babakocsiból kimászott a kislány, így abból az üzlet alkalmazottja visszavette az ellopott szeszes italokat.

Az üzlet biztonsági őrének fellépését a gyanúsított hangosan kiabálva sérelmezte, így a felek között dulakodás alakult ki. A nő addig lökdöste a biztonsági őrt, míg az elengedte az elfogott fiút, így a vádlott a három gyerekkel együtt elszaladt a helyszínről.

Az anya a magatartásával az általa nevelt, illetve a felügyelete alatt álló kiskorú gyermekek erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

A Hevesi Járási Ügyészség a büntetett előéletű nőt háromrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és garázdaság vétsége miatt állította bíróság elé, míg az élelmiszerüzlet sérelmére elkövetett cselekmény vonatkozásában a Hevesi Rendőrkapitányságon tulajdon elleni szabálysértés miatt külön eljárás indult.

A Hevesi Járásbíróság a vádlottal szemben két év börtönbüntetést, továbbá három év foglalkozástól eltiltást szabott ki, mellékbüntetésül három évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság döntését az ügyészség tudomásul vette, azonban a vádlott és kirendelt védője enyhítésért fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős.

A cselekményt az üzlet biztonsági kamerája rögzítette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.