Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Február 10. 10:28, péntek | Kék hírek
Forrás: mti

Kiskorútól rabolt cigit a verekedős 16 éves lány

Kiskorútól rabolt cigit a verekedős 16 éves lány

Fiatalkorúak fegyházában letöltendő, négy hónapos felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek jogerősen egy keszthelyi lányt, aki veréssel rabolt néhány szál cigarettát egy kiskorútól

- tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék pénteken az MTI-t. Az akkor 16 éves lány 2015 novemberében egy keszthelyi társasház bejáratának közelében cigarettát kért egy kiskorútól. A gyerek közölte, hogy nem ad, mert neki is kevés van, mire a lány pofon vágta, a hajánál fogva a földre rántotta, s a földön térdelő gyereket többször megrúgta.

A vádlott ezután újra cigarettát követelt, mire a további bántalmazástól tartó kiskorú odanyújtotta a cigarettásdobozt, amiből a lány kivett néhány szálat, aminek a vádirat szerint összesen 64 forint volt az értéke.

A Keszthelyi Járásbíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat, akit rablás miatt négy hónap, végrehajtásában másfél év próbaidőre felfüggesztett, fiatalkorúak fegyházában letöltendő szabadságvesztésre ítélt. A felfüggesztés idejére elrendelte a lány pártfogó felügyeletét is.

A törvényszék közleménye kitér arra: a rablás olyan erőszakos bűncselekmény, amely - a társadalomra kiemelkedően veszélyes volta miatt - soha nem lehet szabálysértés, ezért az igen csekély értékre való elkövetés is bűntettként büntetendő. Fiatalkorú elkövető esetében a kiszabható szabadságvesztés legrövidebb időtartama egy hónap, a leghosszabb pedig öt év lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.