Városlista
2024. augusztus 28, szerda - Ágoston

Hírek

2024. Augusztus 28. 14:13, szerda | Sport
Forrás: MTI

Kl-selejtező - Hazai pályán írhat sporttörténelmet a Puskás Akadémia és a Paks

Kl-selejtező - Hazai pályán írhat sporttörténelmet a Puskás Akadémia és a Paks

Az egy héttel ezelőtti, idegenben elért döntetlen után a Puskás Akadémia és a Paks is hazai környezetben harcolhatja ki fennállása során először, hogy egy nemzetközi kupasorozat főtábláján szerepeljen.

Mindkét gárda a Konferencia-liga playoff-körének visszavágójára készül.

Előzetesen a felcsúti gárdának nem sok esélye lehetett a legutóbbi két szezonban döntős olasz Fiorentinával szemben, Hornyák Zsolt csapata azonban 12 percnyi játék után már két góllal vezetett Firenzében, ahonnan végül 3-3-as döntetlennel távozott.

A Puskás Akadémia százszázalékos mérleggel vezeti az OTP Bank Ligát, az elmúlt hétvégén pedig elhalasztotta bajnokiját. A Fiorentina ezzel szemben a Serie A-ban két fordulót követően még nyeretlen, két döntetlennel a 12. helyen áll.

A felcsúti Pancho Arénában várhatóan kiváló hangulat fogadja majd a csapatokat, hiszen a találkozóra minden jegy elkelt.

A kupagyőztes paksiak a cseh Mladá Boleslav vendégeként sokáig eseménytelen mérkőzést játszottak, majd egy öngóllal hátrányba kerültek, ám a csereként pályára lépett, gólt szerző és gólpasszt adó Böde Dánielnek köszönhetően egészen a 97. percig vezettek, amikor a hazaiak egy gyönyörű szabadrúgással egyenlítettek (2-2).

A paksiakra biztosan nehéz feladat vár, a cseh együttes ugyanis hátrányban is bizonyította, hogy képes labdabirtoklásra épülő veszélyes játékot is játszani. Bognár György vezetőedző munkáját némiképpen nehezíti, hogy nem számíthat az első felvonás hajrájában kiállított Lenzsér Bencére.

Az európai labdarúgókupák jelenlegi, 1992-től bevezetett selejtezős lebonyolítási rendszerében először fordulhat elő, hogy egynél több magyar klubcsapat is érdekelt lesz a főtáblán.

A Paksi FC-Mladá Boleslav összecsapást 18.45 órától az M4 Sport, a Puskás Akadémia-Fiorentina találkozót 21 órától a Duna World közvetíti élőben.

Címkék: konferencia liga, paks

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 27. 14:28, kedd | Sport

Nemzetek Ligája - Öt újonc Rossi 26 fős keretében

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya öt újoncot hívott meg a Nemzetek Ligája-mérkőzésekre készülő 26 fős keretébe.

2024. Augusztus 27. 06:00, kedd | Sport

Kl-selejtező - A paksi visszavágó előtt edzőt váltott a Mladá Boleslav

A csütörtöki magyarországi visszavágó előtt edzőt váltott a Mladá Boleslav, amely a Paksi FC ellenfele a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének negyedik, utolsó fordulójában.

2024. Augusztus 26. 06:00, hétfő | Sport

Holland Nagydíj - Norris győzött Zandvoortban

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Holland Nagydíjat.

2024. Augusztus 26. 05:00, hétfő | Sport

Kilenc magyar arany a szkander-világbajnokságon

A magyar szkanderválogatott eddigi legsikeresebb szereplésével, az összes kategóriát beleszámítva 19 érmet, közte kilenc aranyat szerzett a moldovai Chisinauban (Kisinyov) rendezett világbajnokságon.