Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Szeptember 13. 15:22, péntek | PR

Klimax – menopauza

Klimax – menopauza

A jelenség oka tulajdonképpen nem más, minthogy a klimax idején az agy időnként még teljesen normális körülmények között is túl melegnek ítéli a testhőmérsékletet.

Oka:
A jelenség oka tulajdonképpen nem más, minthogy a klimax idején az agy időnként még teljesen normális körülmények között is túl melegnek ítéli a testhőmérsékletet. Hasonlóan egy rosszul beállított termosztáthoz, itt is megváltozik a hőmérséklet-szabályozás alapja.

A testben megnő a vér áramlási sebessége a bőrben, ami ennek hatására kipirul, majd rövidesen megjelennek az első izzadságcseppek is. Mint rendesen, a test a verejték elpárologtatása következtében hűl le ismét.

A hőmérséklet-emelkedés leginkább a nyakon, a fejen és az arcon érzékelhető, de nem ritka, hogy az egész testre kiterjed.

Tünetei :

Hőhullámok? Izzadás? Ingerlékenység? Álmatlanság? Szorongás? Depresszió? Koncentrálási probléma? Feledékenység? Alvászavar? Bőrszárazság? Libidó csökkenés?

– igen, ezek mind a változókor tünetcsoportjába tartoznak.

A hőhullám jelentkezhet erős izzadás formájában éjszaka is, és lehet olyan intenzív, hogy egykét percig tartó láz kíséri. A szív hevesen dobog, az arc, a mellkas verejtékben fürdik, majd ezt követi a vacogás. Korántsem biztos azonban, hogy az éjszakai izzadás a klimax következménye. Okozhatja stressz vagy egyéb betegség is, ám a pontos diagnózist mindig az orvosnak kell felállítania.

Mit tehetünk ellene:

Nem kell a tünetekkel együtt élnie : A szervezet jól reagál az Elektro akupresszúrás kezelésekre amit hatékonyan dolgoz fel és épít be az egyén gyógyító mechanizmusába. Segít az okot megszüntetni és újból megtalálni a harmóniát az egyéni életvitelben.

Ne feledkezzünk meg a relaxáció különösen előnyös hatásairól sem. A testet-lelket megnyugtató gyakorlatok helyreállítják a szervezet kémiai egyensúlyát, segítenek oldani a mindennapok feszültségét és csökkentik a hőhullámok intenzitását is.

Segítségért forduljon bizalommal: Hajdú Zsuzsannaelektro akupresszőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 14:19, szerda | PR

K&H: megindultak a magyar turisták, egyre népszerűbb a mobilos megoldás

már 11 százalékkal nőtt az utasbiztosítások száma az idén

2024. Július 09. 11:57, kedd | PR

K&H: sokkal nagyobb drágulást érzékelnek a fiatalok

a 19-29 évesek szerint 18 százalékos volt a májusi infláció, szemben a 4 százalékos tényadattal

2024. Július 08. 14:40, hétfő | PR

Egy raktár szerepe a kereskedelmi vállalatok sikerében

A siker mindenki számára mást jelent és természetesen nem ugyanaz a válasz ha magánemberként vagy cégként vizsgáljuk a kérdést.

2024. Július 05. 13:34, péntek | PR

K&H: a csalók a vakáció alatt is célba vehetik a gyerekeket

a biztonságos bankolás alapelveit épp úgy el kell sajátítani, mint a közlekedését