Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Szeptember 13. 15:22, péntek | PR

Klimax – menopauza

Klimax – menopauza

A jelenség oka tulajdonképpen nem más, minthogy a klimax idején az agy időnként még teljesen normális körülmények között is túl melegnek ítéli a testhőmérsékletet.

Oka:
A jelenség oka tulajdonképpen nem más, minthogy a klimax idején az agy időnként még teljesen normális körülmények között is túl melegnek ítéli a testhőmérsékletet. Hasonlóan egy rosszul beállított termosztáthoz, itt is megváltozik a hőmérséklet-szabályozás alapja.

A testben megnő a vér áramlási sebessége a bőrben, ami ennek hatására kipirul, majd rövidesen megjelennek az első izzadságcseppek is. Mint rendesen, a test a verejték elpárologtatása következtében hűl le ismét.

A hőmérséklet-emelkedés leginkább a nyakon, a fejen és az arcon érzékelhető, de nem ritka, hogy az egész testre kiterjed.

Tünetei :

Hőhullámok? Izzadás? Ingerlékenység? Álmatlanság? Szorongás? Depresszió? Koncentrálási probléma? Feledékenység? Alvászavar? Bőrszárazság? Libidó csökkenés?

– igen, ezek mind a változókor tünetcsoportjába tartoznak.

A hőhullám jelentkezhet erős izzadás formájában éjszaka is, és lehet olyan intenzív, hogy egykét percig tartó láz kíséri. A szív hevesen dobog, az arc, a mellkas verejtékben fürdik, majd ezt követi a vacogás. Korántsem biztos azonban, hogy az éjszakai izzadás a klimax következménye. Okozhatja stressz vagy egyéb betegség is, ám a pontos diagnózist mindig az orvosnak kell felállítania.

Mit tehetünk ellene:

Nem kell a tünetekkel együtt élnie : A szervezet jól reagál az Elektro akupresszúrás kezelésekre amit hatékonyan dolgoz fel és épít be az egyén gyógyító mechanizmusába. Segít az okot megszüntetni és újból megtalálni a harmóniát az egyéni életvitelben.

Ne feledkezzünk meg a relaxáció különösen előnyös hatásairól sem. A testet-lelket megnyugtató gyakorlatok helyreállítják a szervezet kémiai egyensúlyát, segítenek oldani a mindennapok feszültségét és csökkentik a hőhullámok intenzitását is.

Segítségért forduljon bizalommal: Hajdú Zsuzsannaelektro akupresszőr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről