Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2012. Szeptember 04. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Kókuszolajjal a fogszuvasodás ellen

Kókuszolajjal a fogszuvasodás ellen

A kókuszolaj hatékonyan támadja meg azokat a baktériumokat, amelyek a fogszuvasodás hátterében állnak, és egy új kutatás szerint felhasználható a különböző fogászati termékekben is - írja a BBC.

A kutatók ugyanis azt találták, hogy az enzimekkel ellátott kókuszolaj megállítja a Streptococcus nevű baktériumok növekedését, ami az egyik legfőbb okozója a fogszuvasodásnak.

Márpedig a fogszuvasodás az iparilag fejlődött országokban a gyermekek 60-90 százalékát érinti.

Az ír kutatócsapat a vizsgálat keretében a kókuszolaj, a növényi olaj és az olívaolaj hatását tesztelte először természetes, majd enzimekkel kezelt állapotukban.

Ezek közül egyedül az enzimekkel kezelt kókuszolajnál mutatták ki, hogy hatékonyan veszi fel a küzdelmet, és képes meggátolni a baktériumok növekedését. Szintén hatékonyan támadta meg a kókuszolaj a Streptococcus nevű baktérium mutáns változatát, amelynek sav-termelő hatása van, és amely az egyik legfőbb okozója a fogszuvasodásnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 12:02, szombat | Életmód

ESET: virtuális emberrablással próbálnak pénzt szerzeni a kiberbűnözők

A mesterséges intelligencia (AI) hangklónozási technológiájával ma már virtuális emberrablást is el tudnak követni az internetes csalók:

2024. Március 02. 11:58, szombat | Életmód

Üdüléssel támogatja a sérült gyermeket nevelő egyszülős családokat az Egyszülős Központ

Üdüléssel támogatja a sérült gyermeket nevelő egyszülős családokat az Egyszülős Központ, mivel ezeknek a szülőknek legfőképpen a feltöltődés, a kikapcsolódás lehetősége hiányzik az életükből

2024. Március 01. 15:27, péntek | Életmód

Nébih: 21 csokoládéízű fehérjepor közül 20 termék nem felelt meg a jelölési előírásoknak

Nem felelt meg maradéktalanul a jelölési előírásoknak 21 csokoládéízű fehérjepor közül 20 termék, probléma akadt még többek között a fehérje-, aminosav- és édesítőszer-tartalommal, valamint a weboldalakon szereplő jelölésekkel i

2024. Március 01. 08:26, péntek | Életmód

Vasárnaptól tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban

Vasárnap kezdődik és jövő vasárnapig tart a Katolikus Karitász nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtése a katolikus templomokban.