Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Május 03. 12:07, csütörtök | Helyi

Komáromi út felújítása befejeződött

Komáromi út felújítása befejeződött

Elkészült a Komáromi út mintegy 280 millió forintos rekonstrukciója az Ond vezér és Töhötöm vezér út közötti szakaszán.

Nemcsak az útfelület újult meg, hanem új parkolósávot is kialakítottak, a csapadékcsatorna hálózatot is kiépítették, és a közvilágítást korszerűsítették – jelentette be Schmidt Csaba polgármester az Ond vezér téri megújult körforgalomnál, ahol jelen volt Bereznai Csaba alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője és Fekete Gyula az FTK Építő Kft. ügyvezetője is.

A város vezetője elmondta: a megyeszékhely önkormányzata erre a célra mintegy 150 millió forintot nyert a Közép-dunántúli Operatív Program pályázatán, amit közel 130 millió forint önrésszel egészített ki. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A felújítás a Komáromi út Ond vezér út és Töhötöm vezér út közötti 614 méter hosszú szakaszát érintette. Az út a város egyik központjában halad, ezért jelentős a gépjárműforgalma, a gyalogosközlekedése. A kivitelezéskor az útburkolatot elbontották és teljes pályaszerkezetű aszfalt-burkolat kerül a helyére. A projekt során a járdákat felújították, illetve a gyalogos átkelőhelyeket átépítették, valamint új parkoló sávokat alakítottak ki. A beruházás része volt az új csapadékcsatorna hálózat kiépítése, melynek gerinchálózatát több mint három méter mélyen helyezték el. A közvilágítás korszerűsítése, valamint a környezet parkosítása is elkészült a projekt keretében.
Bereznai Csaba alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője ismertette, hogy a 2011. október 7-én kezdődő munkálatok, a várt időpontra készültek el. Megköszönte az itt élőknek a kivitelezés során felmerülő kellemetlenségekkel szemben tanúsított türelmét, a forgalomkorlátozás, az új forgalmi rend és a parkolási tilalom miatt. A Vértes Volán járatai újra a megszokott útvonalon közlekednek, immáron megújult megállóhelyek biztosítják a fel és leszállást. Az elmúlt időszakban, amíg a felújítási munkálatok zajlottak, a kivitelező és az önkormányzat is arra törekedett, hogy a felújítás miatti kellemetlenségeket minimalizálják – mondta el az alpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya