Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Szeptember 05. 12:47, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Könyv a világtörténelem legszebb nőiről

Könyv a világtörténelem legszebb nőiről

A világtörténelem legszebb nőinek, mások mellett Szép Heléna, Kleopátra és Sába királynője hétköznapjaival ismerteti meg az olvasókat Kiss Róbert Richard kötete, amelyet kedden mutattak be Budapesten.

A könyv azoknak a nőknek állít emléket, akik nem csupán gyönyörűek voltak, hanem a világtörténelem alakulását valamilyen szinten befolyásolták - mondta el a szerző kedden a kötet bemutatóján.
Egyes nők annyira híresek lettek, hogy messze földön hódoltak nekik, mások befolyásolták a divatot, volt köztük, aki embereket végeztetett ki. Szerepel a kötetben olyan nő, aki miatt 30 háború tört ki, másikuk amiatt ismert, mert előbb a francia, majd az angol király felesége is volt, tehát a kor két leghatalmasabb uralkodócsaládjába egyaránt bekerült.
Az olvasó megtudhatja, ki volt az első ismert leszbikus, kiről neveztek el várost és ki épített fel csodálatos birodalmat. A kiadvány ezeknek a világtörténelemből jól ismert nőknek a mindennapjait igyekszik bemutatni olyan érdekességeken keresztül, mint hogy mit viseltek, hogyan sminkeltek, lakkozták-e a körmüket, mit reggeliztek szívesen.
A világtörténelem legszebb női nem eredeti felvételeken láthatók, a fotókon magyarországi modellek személyesítik meg egyebek mellett Madame de Pompadourt, Mata Harit, Gina Lollobrigidát, Madame Récamier-t, Báthory Erzsébetet és Szapphót. Mint Kiss Róbert Richard rámutatott: stylistok segítségével állították össze a személyiségek ruházatát, történelmi olvasmányélmények alapján pedig meghatározták, milyen kiegészítőket viselhettek.
A MediaCom kiadásában megjelent kötet utolsó oldalát a szerző üresen hagyta: ide mindenki beragaszthatja saját választottjának képét és leírhatja gondolatait arról a nőről, aki a legfontosabb a számára.

Címkék: Kultúra-könyv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során