Városlista
2024. szeptember 26, csütörtök - Jusztina

Hírek

2013. Június 30. 00:00, vasárnap | Helyi

Kormányzati támogatás múzeumfenntartáshoz

Kormányzati támogatás múzeumfenntartáshoz

16,3 millió forinttal többet fordíthatnak idén beruházásokra

Idéntől a kormány is támogatja Tatabánya Városát a múzeuma fenntartásában. A 89 millió forintos önkormányzati finanszírozáshoz 16,3 millió forinttal járul hozzá az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Év elején 18 millió forintot nyert a szaktárcától a múzeum új állandó kiállításának előkészítésére.
Tatabánya ugyan fiatal város, de nagyon sokat tesz múltja emlékeinek, értékeinek megőrzésért, továbbadásáért – mondta a megyeszékhely felújított múzeumépületében tartott sajtótájékoztatón Bereznai Csaba alpolgármester. A politikus ismertette, hogy idén januártól egyesítették a megyei és a városi könyvtárat, Tatabánya azon nagyon kevés település közé tartozik, mely saját levéltárral büszkélkedhet, s a helyi múzeumot az eddigiekben állami hozzájárulás nélkül, tisztán városi költségvetéséből tartották fenn. Természetesen óriási segítséget jelent a múzeumbarátok, civil szervezetek, patronáló vállalatok segítsége is. Bereznai Csaba szerint a múzeum kiváló szakmai teljesítménye mellett ezen erőfeszítéseket is díjazta az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mely az új állandó kiállítás tervezését 18 millió forinttal, az idei működési kiadásokat pedig újabb 16,3 millió forinttal támogatja.
Van helye ennek a pénznek, – fejezte ki örömét Altdorferné Pál Gabriella, a múzeum új igazgatója a kormányzati támogatással kapcsolatban – korszerűsíthetjük a skanzen fogadóépületét, újabb műtárgyakat vásárolhatunk, kiadjuk a múzeumi évkönyvünk harmadik kötetét, s fejleszteni tudjuk az intézmény informatikai rendszerét, kommunikációját, marketingtevékenységünket és a műtárgyvédelmet. A múzeumigazgató bízik az új állandó kiállítás felépítésére benyújtott pályázatuk sikerében, hogy jövő tavasszal nagyon izgalmas, interaktív, családbarát programmal várhatják a tatabányaiakat és a távolabbról érkezőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 25. 07:52, szerda | Helyi

NAV: szeptember 30-ig igényelhető vissza a külföldi áfa

2024. Szeptember 13. 06:00, péntek | Helyi

PM: az IMF is támogatja a magyar EU-elnökség célkitűzéseit

A Nemzetközi Valutaalap (International Monetary Fund, IMF) szerint a magyar gazdaság növekedése az uniós rangsor élmezőnyében lehet jövőre

2024. Augusztus 18. 00:00, vasárnap | Helyi

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban

Győzelem Bosznia-Hercegovinában, rajt Montenegróban - ez az utóbbi napok mérlege Szász László esetében, aki a hétvégén Pljevljaban versenyez.

2024. Augusztus 16. 10:10, péntek | Helyi

PARFÜMÖKET LOPTAK

A tatabányai rendőrök a lakosság segítségét kérik a bűncselekmény feltételezett elkövetőinek azonosításában.