Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2015. Április 25. 00:00, szombat | Helyi

Környei érmek a Pálinka Világ Kupáról: két ezüst, két bronz

Környei érmek a Pálinka Világ Kupáról: két ezüst, két bronz

2006 óta vesz részt különböző gasztrokulturális megmérettetéseken, így a gyulai pálinkafesztiválon is a környei Méri János, hogy bizonyítsa: házi pálinkái a szakavatatottak érzékszervi próbáját is kiállják.

A kitartás meghozta eredményét: a hétvégi, immáron XVI. fesztiválon és IV. Pálinka Világkupán újabb érmes minősítéseket szerzett, így ma már 6 ezüst és 4 bronz értékeléssel dicsekedhet.
Hazánk mellett öt országból (Örményországból, Romániából, Szerbiából, Abháziából, Szlovákiából) 511 minta érkezett be az idei, IV. Pálinka Világ Kupára, melyen egy 21 tagú zsűri értékelte a párlatokat.
Méri János a rangos rendezvényen eddig évről-évre sikerrel szerepelt mintáival, s idén két barátját, Török Mihályt és Lengyel Róbertet is bíztatta: vegyenek részt a minősítésen, hiszen a hozzáértő, szakavatott ítészek értékelését, tanácsait megfogadva még ízletesebb pálinkák készíthetők.
A IV. Pálinka Világkupa győztese a tuzséri pálinka-manufaktúra jonatánalma-pálinkája lett, de a környei „trió” és annak debütáló tagjai is ragyogóan szerepeltek. Méri János az eddig begyűjtött nyolc érmét az Ágyas cigánymeggy – a Lányok kedvence párlatával egy bronz, míg a Környe kincse – Irsai Olivér pálinkájával ezüst minősítéssel gyarapította. Lengyel Róbert Irsai Olivér párlatát az ítészek ezüst, Török Mihály Vérlázító meggypálinkáját bronzminősítéssel jutalmazták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.