Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Január 11. 12:36, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Korrigálhatják a dohánytilalmat

Korrigálhatják a dohánytilalmat

Az egészségügyi államtitkárság a nemdohányzók védelméről szóló törvény „türelmi időszakában” várja az új szabályozással kapcsolatos visszajelzéseket, azokra rendszerszintű választ fog adni.

Mondta Szócska Miklós szerdán Budapesten.

Az egészségügyi államtitkár a témában rendezett szimpóziumon kifejtette: a bírságolást megelőző három hónapos türelmi időben szervezett formában felkészülnek a szabályok betartatására, illetve elvégzik a jogszabály életszerűségéhez szükséges korrekciókat is.

Mindeközben – a közelmúltban indított átfogó népegészségügyi kampány keretében – folyamatosan pozitív üzeneteket közvetítenek az embereknek azzal a céllal, hogy kevesebb időt töltsenek füstben és kevesebbet dohányozzanak – mondta Szócska Miklós.

Az MNO beszámolt róla, hogy 2011 utolsó előtti napján elfogadták azt a törvényt, amely kimondja, hogy lényegében minden zárt légterű helyen tilos lesz a dohányzás. Az országos tisztifőorvos pedig elmondta, hogy nagyon jónak tartja a nemdohányzók védelméről szóló törvény fogadtatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.