Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2017. Március 01. 09:01, szerda | Helyi

Korszerű újraélesztő készüléket kapott a Kórház Csecsemő-és Gyermekosztálya

Korszerű újraélesztő készüléket kapott a Kórház Csecsemő-és Gyermekosztálya

Újszülöttek és nagyobb gyermekek ellátására is alkalmas újraélesztő készüléket kapott a Kórház. A mintegy 4,2 millió forintos defibrillátor beszerzését sokan támogatták.

Az Aranyág Alapítvány 2,1 forinttal szponzorálta az eszköz beszerzését, a készülék megvásárlásához szükséges további 2,1 millió forintot a Reckitt Benckiser Jótékonysági Labdarúgó Tornán befolyt adományokból a kórház gyermekosztályának alapítványa egészített ki. Az ünnepélyes műszerátadó alkalmából rendezett sajtótájékoztatón dr. Dombi J. Péter orvosigazgató és dr. Czelecz Zsuzsanna osztályvezető főorvos köszönte meg a támogatást Donáth László kuratóriumi elnöknek és Iványi Csabának, a labdarúgótorna szervezőjének.

Az Aranyág Alapítvány megalakulásuk óta negyedszer jár Tatabányán, és soha nem jönnek üres kézzel. Az Aranyág Alapítványhoz érkező adományok kórházak, klinikák, egyéb egészségügyi tevékenységet végző intézmények által küldött pályázatok alapján jutnak el támogatottjaikhoz. A beérkező igények és szakmai szempontok figyelembevételével kapják meg a célintézmények a jótékony adományozók támogatását. Dr. Czelecz Zsuzsanna elmondta, 2016 októberében nyújtották be pályázatukat egy olyan defibrillátor beszerzésére, amely egyaránt alkalmazható kis súlyú újszülöttek és nagyobb gyermekek ellátásában. Így az osztály két részlegén, az intenzív és a koraszülött részlegen is tudják majd használni. Az új defibrillátor képes a mellkasi kompressziók hatékonyságát elemezni, számolja, hogy mennyit és milyen erővel nyomunk a mellkason.

A Reckitt Benckiser Tatabánya Kft. 2013 óta minden nyár elején saját szervezésében rendezi meg a róluk elnevezett jótékonysági focitornát. A nagyobb üzemek és gyárak mellett egyre több helyi vállalkozás képviselteti magát a rendezvényen. A tornán nevezési díj nincs, minden csapat maga dönti el, hogy adományként mennyit ajánl fel a Kórház javára. Az így befolyt összeget a gyermekosztály alapítványa kezeli, és határozza meg, hogy milyen célra használja fel. A műszerátadón a szervező Reckitt Benckiser Magyarország mellett számos adományozó cég képviselője is megjelent. A tornán résztvevő csapatok és támogatók: Bridgestone, KNYKK-Vértes Volán jogutódja, Éltex Kft,Vikom Trans, Gy-Hr munkaerőkölcsönző, Pomodoro Étterem, AGC, Ipo-Group, Grundfos, T-Szol, ASG-Ker, Hegevill Kft, Ferroelectric Kft, ASG-Gépgyár, Székely Hungaria Kft, Hotel Gottwald, Unitraffic Kft, Sanmina-IMS, Sanmina-SGS, Hidrobust Bt, Doktor 24, Reckitt Benckiser Tatabánya Kft, Vespa Pizza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 09:08, péntek | Helyi

TÖRETLEN EGYÜTTMŰKÖDÉS

Közös képzést tartottak a rendőrök és az önkéntes tűzoltók.

2024. Március 17. 07:12, vasárnap | Helyi

Olimpiai selejtező

Hiába védett ihletett formában Bartucz, kikapott a kéziválogatott

2024. Március 09. 06:53, szombat | Helyi

Aranycsata

Jön a rangadó a bajnoki címért folyó küzdelemben

2024. Március 01. 18:09, péntek | Helyi

Gyászol Tatabánya

Elhunyt a város szeretett karnagya