Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. November 15. 19:48, szombat | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Kovács Sanyi: Új pálya, új kihívás

Kovács Sanyi: Új pálya, új kihívás

Interjú Kovács Sándor autóversenyzővel.

Vasárnap, egy számodra új versenypályán folytatod felkészülésed a gyorsasági szagág irányába. Itt aszfaltpályán tesztelheted, növelheted a jelenlegi tudásod. 3x3 kört tehetsz meg versenykörülmények között. Miképp készülsz fel erre a versenyre és milyen autóval is indulsz?
- Igen, ez így van! Éveken keresztül megrendezték a Kakucs Ringen a Komi-kupát, a mostani kupasorozat annak a tükörképe és a neve is megváltozott. A pályáról tudni kell, hogy megfelel egy kis gyorsasági pályának. A mostani kupasorozatot nevezhetjük Mini Túraautó Gyorsasági Bajnokságnak is.

Október végén részt vettem egy két napon, gyorsasági teszten a Pannóniaringen, egy 1.6-os Kupás Opel Astrával. Az ott megszerzett tudásomat és tapasztalataimat fogom alkalmazni a mostani pályán is, de az elérhető sebességem jóval kisebb lesz. Az itteni versenyeken is tudom növelni a technikai tudásomat és hasznos tapasztalatokat szerezhetek.

Természetesen a Kakucsring-kupában végig az 1.6-os, Kupás Opel Astrával indulok.

Miképp is tudsz informálódni a pálya nyomvonaláról?
- Amint értesültem erről a versenyről, elkezdtem információkat gyűjteni az elmúlt években lezajlott itteni versenyekről, a pályáról. Napok óta tanulmányozom a pályarajz alapján a nyomvonalakat. Nagy segítséget jelentenek számomra az interneten elérhető videók, amik az elmúlt években készültek a Komi-kupákról és más autóversenyekről.

Mi miatt is választottad felkészülésed egyik állomás pontját a Kakucsringet?
- A 2016-os évben megrendezik a Túraautó Gyorsasági Országos Bajnokságot, amiben szeretnék elindulni. A Kakucsring hasonló felépítésű, csak a méreteit tekintve kisebb és ezáltal lassabb is, mint amiken majd versenyezni fogok 2016-ban. Ezen a pályán minden körülmény hasonló, mint a nagy versenypályákon (pl.: Hungaroring) és a Kupasorozat is majdnem olyan, mint a Túraautó Gyorsasági O.B.

Ha már Kakucsring, akkor komplett bajnokság, vagy csak egy helyszín ahol csiszolni tudod a tudásod?
- Lényegében mindkettő. A mostani Kupasorozat egyik állomása a felkészülésemnek. Ha minden körülmény megfelelő lesz számomra, akkor szeretnék elindulni valamennyi versenyen és magamhoz képest minél jobb eredményeket elérni. A helyezéseimen fogom majd látni, hogy a tudásom, a tapasztalataim és ezek végrehajtása a pályán, milyen szinten is fejlődnek.

Milyen elvárásokat is támasztasz magaddal szemben ezen számodra új versenyen?
- Ez nagyon jó kérdés!

Nagyon szeretem az új kihívásokat és szeretném kipróbálni magamat versenykörülmények között is. A jövőmre nézve mindenképpen nagyon fontos, hogy minél több fajta versenyeken vegyek részt, ahol kiváló eredményeket érek el.

Szeretnék minél több tudást és tapasztalatokat gyűjteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen