Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Február 24. 09:29, péntek | Belföld
Forrás: Kreszvaltozas.hu

Közel két kilométerre ellátnak a felújított rendőrségi traffipaxok

Közel két kilométerre ellátnak a felújított rendőrségi traffipaxok

Felújítva és a képességeiket bővítve kerülnek vissza a szolgálatba a Fáma III. lézerelvű sebességmérők – írja a rendőrség balesetmegelőzési bizottságának oldala, a Kreszvaltozas.hu.

A rendőrök által a pontos mérések miatt közkedvelt mérőeszközök harmadik generációját a kétezres évek közepén kezdték használni, ám mostanra jelentős részük elhasználódott. A rendőrség úgy döntött, hogy a selejtezés helyett felújítják az eszközök jelentős részét és decemberre el is készült az első tesztpéldány. Január végéig összesen 11 készülék menekült meg az enyészettől, melyek a sikeres hitelesítés után visszakerültek a kapitányságokhoz.

A korszerűsítés során a külsőségek mellett kicserélték a csatlakozókat és a kábeleket, míg az akkumulátorcsomagokat felújították. Egy tartót is felszereltek a készülékekre, így azokra nagyobb méretű LCD-kijelzőt is fel lehet helyezni.

A készülékek mérni tudják a szemből érkező és az elhaladó járművek sebességét is álló, illetve – a GPS-moduljuknak köszönhetően – mozgó állapotban is. Nagyon messzire ellátnak – akár 1800 méterre is –, s az állók mellett mozgóképet is képesek rögzíteni a memóriakártyára. Így a sebességmérésen túl egyéb szabálytalanságok dokumentálására is képesek: tilos jelzésen való áthaladás, záróvonal átlépése.

Fotó: Police.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.