Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Október 08. 08:49, hétfő | Belföld
Forrás: OS | Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

Közlemény: A pereket figyelő devizaadósoknak

Közlemény: A pereket figyelő devizaadósoknak

Sorstársaink! Devizaadósok! Devizahitelesek!

Ahogy a pénzügyi, úgy a jogi ismereteket sem szerezhettük meg egy csapásra, amikor 2004. évben az EU-ba léptünk. Így eshetett meg, hogy aláírathattak velünk egy-egy úgynevezett deviza-elszámolású szerződést, melyre most hivatkozva fosztogatnak és vagyonunk elvételére (autók, otthonaink) játszanak, a spekulánsok és a végrehajtók.

Ezek a deviza-elszámolású kölcsönszerződések nincsenek kőbe vésve. Megtámadhatók, mégpedig bíróság előtt. A napokban a Kúria pontokba rendezve sorolta fel ezeknek a szerződéseknek a bíróságok előtti gyenge pontjait. Többek értékelése szerint, a kúriai vizsgálat közzétételének a módja, egyben üzenete a banki szektornak és a kormányzatnak szól, hogy bármennyire is része a bíróság az államgépezetnek igaztalan ügyet nem szolgál. Nagyon fontos tudatosítani azt, hogy ezek a szerződések úgynevezett magánjogi szerződések. Így az ilyen perekben született ítéletek, nem vonatkozik másokra, csak a perben állókra, a konkrét devizaadós felperesekre, akik benyújtották a keresetet. Aki tehát nem perel, rá nem vonatkozik, hiába reménykedik. Ha valakinek ellopják az autóját és nem jelenti be, azt nem keresi a rendőrség. Ilyen egyszerű ez. Ha valakinek a rendőrség megtalálja az autóját, az nem jelenti, hogy mindenki lopott autója már meg is van. Aki tehát szabadulni akar a devizahitel csapdából, annak a bíróságon keresztül vezet az út a kölcsönszerződése megtámadására. Lehet egyedül és lehet csoportosan, azaz pertársaságban menni. A Devizaadósok Szövetsége arra alakult és annak érdekében munkálkodik, hogy tagjai mielőbb benyújthassák kereseteiket a bíróságokra. A szövetség szervezésében ez idáig tizenegy pertársaság állt fel hat bankra és ebből hat a keresetét is beadta a Fővárosi Törvényszékre. Mindez közel kettőszáz család érdekében már megtett konkrét lépés. Mindazok pedig, akik a devizaadósokat a perektől és a pertársaságba szerveződéstől álságosan óvják, egész egyszerűen az ellenérdekű felek lefizetett ügynökei, avagy bértollnokai, üljenek bármilyen székben. Szövetségünk felkészült az Internet kapcsolattal és Facebook profillal rendelkező sorstársak joghoz jutásának – azaz a keresetek benyújtásának - elősegítésére. Továbbiak: www.devizaados.eu

Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk