Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. December 22. 00:00, vasárnap | Helyi

Közös karácsony három évtized után

Közös karácsony három évtized után

Csütörtökön megérkezett a Jézuska a Környei Vackor Óvoda és Bölcsőde apróságaihoz

A csoportszobákban a kicsik lázasan bontogatták a díszes csomagokat a Reichnach György által felajánlott, s ünnepi díszbe öltöztetett fenyők alatt. Majd következett az óvodapedagógusok számára talán a legnagyobb ajándék: valamennyi vackoros közös Karácsonya három évtized után, hiszen a több mint harminc esztendeig két épületben működő intézményben erre korábban nem nyílt lehetőségük.
Az aprótalpúak már nagyon készülődtek az ünnepre. Verseket, dalokat tanultak, s hétfőn ellátogattak a katolikus templomba, ahol Vidéki Józsefné mesélt Szűz Mária és Szent József Betlehembe utazásáról, a kis Jézus megszületéséről az istállóban, a hatalmas fényességről, s az angyalokról, akik az ijedt pásztorokat így nyugtatták meg: ne féljenek, megszületett a kis Jézus, menjenek, s köszöntsék.
A gyerekek az eltelt napokban apró ajándékaikat is elkészítették anyunak, apunak, testvéreiknek, az ünnepségre mézeskalácsot, karácsonyi finomságokat sütöttek, csütörtökön pedig csinos ruhácskáikban gyülekeztek az aulában, ahol a nagycsoportosok ajándékozták meg társaikat „Fenyőünnep” című bájos jelenetükkel. Odavarázsolták Hópihét, az Északi Szelet, a Fagyot, a Fenyőfát, a Télapót, és az ünnepi dalt, ünnepi táncot: az erdőn is fenyőillat, az égen nagy fényes csillag, gyermekekre száll a fénye, fenyőünnep békessége…

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Június 25. 13:17, kedd | Helyi

ALVÓ SÉRTETTŐL LOPTAK AZ AUTÓPÁLYÁN

A tatabányai rendőrök tetten érték azt a két román férfit, akik egy pihenőben ismeretlen módon kinyitották egy alvó sértett gépkocsiját, és abból pénzt vittek el.

2024. Június 04. 04:00, kedd | Helyi

Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. Tatabányán.

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.