Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. November 30. 19:06, szerda | Belföld
Forrás: mti

Közzétették Borászok Borásza díj 2017-es jelöltlistáját

Közzétették Borászok Borásza díj 2017-es jelöltlistáját

Tokaj-hegyaljai termelők kaptak jelölést a legnagyobb számban a Borászok Borásza díj szerdán nyilvánosságra hozott, 2017-es jelöltlistáján.

A jelölési folyamat során a Borászok Borásza díj eddigi kitüntetettjei egyenként megalkották saját ötvenfős listájukat, ezeket a díjat felügyelő Vinum Praemium Alapítvány kuratóriuma összegezte, majd a jelölőtestületet alkotó Borászok Borászai egy kibővített kuratóriumi ülés keretében, közös megegyezéssel véglegesítették az 50 jelölt nevét - közölték az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményükben a szervezők.

Akárcsak az előző években, a 2017-es listán is a tokaj-hegyaljai termelők szerepelnek a legnagyobb számban: közülük 15-an kaptak jelölést, míg Villányból 7, Szekszárdról és Egerből pedig 5-5 borász került be a díj első fordulójába.

A jelöltek az eddigi gyakorlatnak megfelelően maguk közül választják meg a győztest, kétkörös szavazással: az első forduló után a legtöbb szavazatot kapott 5 borász közül választva hozza meg a végső döntést az 50 jelölt. Szavazategyenlőség esetén a Borászok Borásza korelnök tagja dönt.

Nyilvánosságra hozták a Borászok Barátja díj idei jelöltjeit is: Ambrus Lajos József Attila-díjas író, szőlőbirtokos, a Food&Wine vendégszerzője; Csizmadia András gasztrofilozófus, a Bor-Schola alapítója és vezetője; Caroline Gilby Master of Wine, botanikus; Herczeg Ágnes borszakértő, a londoni WSET diplomása, a Masters of Wine intézetének első magyar női hallgatója vagy Kovács Pál, a Debreceni Borbarátok Társasága Közhasznú Egyesület elnöke nyerheti el az elismerést.

A Borászok Barátja díjat olyan civil személyiség kapja, aki tevékenységével kiemelkedő mértékben képviselte a magyar bor érdekeit és nagyban segítette a magyar borászok munkáját.

A Borászok Borásza díj idei jelöltjeinek teljes listája a www.boraszokborasza.hu honlapon található meg.

Címkék: bor, borász, díj, jelölt

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;