Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2012. Augusztus 03. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Kukába kerülnek a Marslakók

Kukába kerülnek a Marslakók

Nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és ezért ősztől megszűnik az MTVA Marslakók című sorozat - közölte szerdán az MTVA Kommunikációs Igazgatósága és Marslakók Produkciós Kft. közös közleményben az MTI-vel. A hazai gyártású szériát eredetileg 2 milliárdos költségvetéssel, 430-440 epizódos terjedelemben tervezték.

A Marslakók Produkciós Kft. által gyártott, elsősorban fiatal közönségnek szánt szappanoperát 2012 tavaszától sugározta az M1 közszolgálati csatorna. A sorozat iránt érdeklődő nézők száma elmaradt az elvárt mértéktől. Figyelembe véve az első évadban tapasztalt tendenciákat – a televíziós műfaj sajátos nézői szokásaira is tekintettel – a produkció szélesebb körű elfogadottságának kialakulása a jövőben sem valószínűsíthető. A fentiekre tekintettel az MTVA kezdeményezésére a felek a mai napon (szerdán- a szerk.) a szerződést közös megegyezéssel megszüntették' - olvasható a közleményben.

Az MTVA Marslakók című, egyedi koncepció alapján fejlesztett, teljesen magyar gyártású új sorozata március 4-én indult az M1 csatornán. Egy internetes újság szerkesztőségének életét dolgozta fel.

A szappanoperát bemutató februári sajtótájékoztatón Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója elmondta: a Marslakók Produkciós Kft.-vel kötött szerződés 2014 júniusáig, azaz 430-440 epizód leforgatására szól. Böröcz István akkor úgy vélte, hogy a produkciónak a második évadtól hoznia kell az esti fő műsorsáv nézettségi átlagát, majd a harmadik évadtól 10 százalékkal meg kell haladnia azt.

Az adásonként 26 perces Marslakók kreatív producere Jáksó László, vezető írója Czető Bernát László; a sorozat rendezői Rozgonyi Ádám, Eckhardt Balázs, Rudas Gábor és Oláh Zoltán voltak. A fő karaktereket Mazányi Eszter, Valentin Titánia, Boronyák Gergely, Gémes Antos, Horváth Lajos Ottó és Schlanger András alakította.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 08:10, kedd | Belföld

Lázár János: augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál

Augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál, és nagy bejelentések várhatóak a minisztériumban Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfői Facebook-posztja szerint.

2024. Július 30. 08:08, kedd | Belföld

Budapesten és száznyolcvan településen folytatódik a szúnyogok elleni védekezés

Tíz vármegye száznyolcvan településén és hat budapesti kerületben, összesen negyvenezer hektáron folytatódik a szúnyoggyérítés a héten; a gyérítést végző járművek az esti és az éjszakai órákban dolgoznak

2024. Július 29. 08:11, hétfő | Belföld

Menczer Tamás: sok fiatal csatlakozására számítok!

Sok fiatal Fideszhez csatlakozására számít a jövőben Orbán Viktor miniszterelnök szombati, tusványosi beszéde hatására a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, aki erről a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt.