Városlista
2024. szeptember 7, szombat - Regina

Hírek

2014. Augusztus 06. 09:41, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Kukoricát címerező munkások kerültek kórházba baktériumfertőzés miatt

Kukoricát címerező munkások kerültek kórházba baktériumfertőzés miatt

Kukoricaföldön dolgozó, a növényt címerező munkások betegedtek meg az elmúlt héten Tiszaburán és Tiszaszőlősön, hányinger, hasmenés és magas láz miatt heten kerültek kórházba - írta szerdai számában az Új Néplap.

Az egyik beteg a Jász-Nagykun-Szolnok megyei napilapnak elmondta, az orvosok azt mondták nekik, hogy feltehetően leptospirózissal fertőződtek meg.
Az Új Néplap információi szerint heten kerültek kórházba, két embernek a szívét is megtámadta a betegség.
Sinkó Káli Róbert megyei tiszti főorvos az újságnak elmondta: jelenleg két embert Karcagon, hármat Debrecenben tartanak megfigyelés alatt leptospirózis gyanújával. Ez egy bakteriális fertőzés, amelyet rágcsálók és kutyák terjeszthetnek olyan vizes helyeken, ahol az emberek mezítláb járnak, és horzsolásos, sebes lábukon keresztül a kórokozó bejut szervezetükbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:29, péntek | Belföld

Matolcsy György: teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon

Teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon; 2021 és 2024 között az úttévesztés miatt veszélybe került lényegében minden, a 2010-es években elért eredmény, és veszélybe került a 2030-ig kitűzött célok elérése

2024. Szeptember 06. 08:27, péntek | Belföld

Nagy Márton a világ vezető akkumulátor újrahasznosítóinak vezetőivel tárgyalt Kínában

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pekingi látogatásának egyik kiemelt célja az akkumulátor újrahasznosító technológiával rendelkező kínai vállalatok megismerése és lehetséges magyarországi befektetéseik megvizsgálása.

2024. Szeptember 06. 08:19, péntek | Belföld

Erdőtűz Vasban - Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók Vas vármegyében, ahol Csönge térségében csütörtökön előbb az aljnövényzet, illetve a bozótos kapott lángra.

2024. Szeptember 06. 08:18, péntek | Belföld

Megérkezett a kecskeméti repülőbázisra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

Megérkezett a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár bázisára, Kecskemétre csütörtökön az első magyar KC-390 Millennium katonai szállítórepülőgép.