Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2014. Július 08. 11:41, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Lagermax-sztrájk – A cégvezetés nem enged a nyomásnak

Lagermax-sztrájk – A cégvezetés nem enged a nyomásnak

Túlzottnak tartja, ezért elutasítja a Lagermax Autótranszport Kft. a budaörsi telephely gépkocsivezetőinek bérkövetelését – közölte kedden az MTI-nek megküldött közleményben a vállalat.

A cégvezetés tájékoztatása szerint a 93 tehergépkocsi-vezető közül csak 15-en nem vették fel a munkát hétfőn 8 és 10 óra között, akik a cég étkezőjében tartózkodtak ez idő alatt. A figyelmeztető sztrájkkal „nyomást kívántak gyakorolni a cégvezetésre, hogy érvényt szerezzenek a realitásoktól teljesen elrugaszkodott, közel 70 százalékos bérköltség növekedést jelentő bérkövetelésüknek” – áll egyebek mellett a vállalat közleményében.
A főként új gépkocsi-logisztikával, szállítással foglalkozó cég vezetése továbbra is nyitott és elkötelezett a tárgyalásos megegyezés mellett, de ilyen mértékű bérkövetelésnek nem tud eleget tenni. A menedzsment arra törekszik, hogy biztosítsa a 300 alkalmazott megélhetését - közölték.
Járási Tamás, a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSz) képviseletében hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy a szakszervezet számos kezdeményezése ellenére, több mint fél éve nem jött létre a március 31-én lejárt bérmegállapodás helyébe lépő új megállapodás, s a cég vezetésével folytatott többszöri konzultáció sem vezetett eredményre. Ezért tartottak figyelmeztető sztrájkot a gépkocsivezetők.
Az elnök tájékoztatása szerint a 110 sofőr körülbelül 90 százaléka csatlakozott a szakszervezet felhívására az akcióhoz, mintegy harmaduk a telephely ebédlőjében pihent 10 óráig, míg az úton lévők, szerte Európában, valamelyik parkolóban álltak le két órára. A szakszervezeti vezető kifejtette, hogy javaslataik között szerepel a bérstruktúra átalakítása is. Ennek lényege a futott kilométerek utáni bérezésről az órabér alapján történő fizetésre való átállás, ami a jelenleg bruttó 220-320 ezer forintot kereső gépkocsivezetők számára körülbelül 10 százalékos béremelést jelentene.
Ha a hétfői figyelmeztető sztrájk nem vezet eredményre, a taggyűlés határozata alapján akár hosszabb munkabeszüntetésre is sor kerülhet Budaörsön – mondta Járási Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:29, péntek | Belföld

Matolcsy György: teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon

Teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon; 2021 és 2024 között az úttévesztés miatt veszélybe került lényegében minden, a 2010-es években elért eredmény, és veszélybe került a 2030-ig kitűzött célok elérése

2024. Szeptember 06. 08:27, péntek | Belföld

Nagy Márton a világ vezető akkumulátor újrahasznosítóinak vezetőivel tárgyalt Kínában

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pekingi látogatásának egyik kiemelt célja az akkumulátor újrahasznosító technológiával rendelkező kínai vállalatok megismerése és lehetséges magyarországi befektetéseik megvizsgálása.

2024. Szeptember 06. 08:19, péntek | Belföld

Erdőtűz Vasban - Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók Vas vármegyében, ahol Csönge térségében csütörtökön előbb az aljnövényzet, illetve a bozótos kapott lángra.

2024. Szeptember 06. 08:18, péntek | Belföld

Megérkezett a kecskeméti repülőbázisra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

Megérkezett a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár bázisára, Kecskemétre csütörtökön az első magyar KC-390 Millennium katonai szállítórepülőgép.