Városlista
2021. szeptember 22, szerda - Móric

Hírek

2021. Augusztus 10. 10:07, kedd | PR

Lassan vége a nyárnak? Ideje újra intézni az autóklíma töltést!

Lassan vége a nyárnak? Ideje újra intézni az autóklíma töltést!

Közeledik a nyár vége, azt gondolhatnánk, hogy a klíma lassan nyugdíjba vonul, pedig most van igazán szükségünk az autóklíma töltésre. Megmutatjuk, miért érdemes már jövő hétre időpontot foglalnod a szerelődnél.

Ha azt gondolod, hogy tavasszal túlestél rajta és elfelejtheted idénre, van egy rossz hírünk: most van ideje újra intézni az autóklíma töltést. Sajnos ez egy olyan feladat, amit rendszeresen el kell végezni ahhoz, hogy a klíma rendesen működjön. Idén ez még hatványozottabban így van, de elmondjuk, miért érdemes már holnap rákészülni, hogy időpontot kérj az autóklíma töltésére.

Forró volt ez a nyár

Az idei nyár elképesztő hőségrekordokat döntött, így nem csoda, ha az autókban egész nyáron csúcsra járt a klíma. Az erőltetett használattal azonban jóval nagyobb mértékű a hűtőgáz természetes fogyása a rendszerből és ezzel együtt nagyobb az egész rendszer elkoszolódása, elhasználódása is. Előfordulhat az is, hogy a nyaralás alatti hosszú utazásokon megjárt rossz utak miatt szétrázódtak a csövek és ereszt a rendszer. Rendkívüli terhelésnek van kitéve az egész rendszer, így nem csoda, hogy az autóklíma töltés ismét esedékessé vált.

Kezdődik az őszi pollenszezon

Általános tévhit, hogy a pollenszezon csak tavasszal súlytja az allergiásokat, ugyanis az áprilisi csúcs után a második pollencsúcs augusztusban kezdődik. Ekkor a pázsitfűfélék mellett többek között jön az útifű, a libatop és a sokak legnagyobb mumusa, a parlagfű.

Egy jól működő klíma óriási szolgálatot tesz a pollenszezonban is, ehhez viszont szükség van az autóklíma töltésére megfelelő időben és rendben.

Télen se felejtsd el!

Jó tudni, hogy az autóklímára télen ugyanolyan szükséged van, mint a nyári melegben vagy a pollenszezon csúcsán. Télen ugyanis a klíma gondoskodik arról, hogy az utastér levegője tiszta és baktériummentes maradjon, emellett pedig párátlanítja az utasteret, ezáltal tiszta, páramentes ablakokkal segíti a biztonságos közlekedést.

Érdemes időközönként megnézetni egy autószerelővel a kocsit, de gondoskodjunk róla, hogy ennek mindig része legyen az autóklíma töltése és alapos átvizsgálása.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 03. 14:48, péntek | PR

Jön még kutyára dér! - Így óvjuk kedvenceink egészségét a hideg évszakokban

Hivatalosan is vége van a nyárnak, nem kell többé a kánikulától félteni négylábú barátainkat!

2021. Augusztus 17. 10:35, kedd | PR

Fizessük a szállásunk SZÉP Kártyával

Bár a koronavírus miatt számos szállás zárva tartott, mára már enyhültek a korlátozó intézkedések annyira, hogy bátran foglalhatunk szállást és indulhatunk kirándulni, nyaralni, akár védettségi igazolvány nélkül is.

2021. Augusztus 10. 09:51, kedd | PR

Mégis mennyire lehet színes egy szinkronhang?

Azt mondják, hogy a színészek élete érdekes és színes, de milyen lehet egy szinkronszínész élete?

2021. Augusztus 06. 08:34, péntek | PR

Óriás irodaházat takarítanak

Környezetbarát technológiát vállalva nyerte el Budapest egyik legnagyobb új irodaépületének rendben tartását, a takarítási szolgáltatásokban piacvezetők között számon tartott Jánosik és Társai Kft.