Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2012. Február 21. 07:05, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Lázár: nem lehet megélni 47 ezer forintból

Lázár: nem lehet megélni 47 ezer forintból

Nem lehet megélni 47 ezer forintból – szögezte le többször is újságírói kérdésre válaszolva Lázár János, azonban hangsúlyozta, hogy Matolcsy György és Zsiga Marcell korábban összetettebben beszélt a kérdésről.

A politikus a Fidesz frakcióüléséről elfogadott EU-paktumról és az egyházi lista bővítéséről is beszélt hétfői sajtótájékoztatóján.


Matolcsy György és Zsiga Marcell is összetettebben beszélt az ügyről, én azonban szeretnék egyértelműen fogalmazni – mondta sajtótájékoztatóján Lázár János, kiemelve, hogy pusztán az említett 47 ezres keretből még nem lehet megélni.

Korábban a nemzetgazdasági miniszter beszélt arról, hogy 47ezer forintos fizetés szerény, de biztonságos megélhetés felé vezeti a Start-programban résztvevőket, akik azelőtt 28 ezer forintot kaptak havonta, Zsiga Marcell képviselő pedig – újságírói kérdésre – megerősítette szavait, mondván: 'Biztosan meg lehet élni 47 000 forintból, biztosan meg lehet élni 47 000 forintból, igen, azt hiszem igen'.

Lázár szerint jelenleg az kap ekkora havi fizetést, aki segédmunkásként dolgozik és nincs családja – és ez is nagyobb a korábbi bérnél, a polgármesteri hivatal pedig igénylésre adhat mellé szociális segélyt.A családos, gyermekeket nevelő közmunkások ennél több pénzre számíthatnak -tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője. Lázár sajtótájékoztatóján beszámolt arról is, hogy Fidesz-frakció jóváhagyta az EU-s pénzügyi paktum elfogadását – s támogatták, hogy 14-ről 31-re bővüljön az elismert egyházak köre. Utóbbi nem jelent egyben végleges határt, hiszen a kimaradó egyházközösségek egy év múlva kérhetik újbóli felvételüket a körbe.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Meteorológia: melegrekordokkal indult a március is

Melegrekordokkal indult a március is: megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján szombaton.

2024. Március 02. 06:00, szombat | Belföld

Átlagosan 20 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók alapbére

Március 1-jétől átlagosan 20 százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók alapbére - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára pénteken Budapesten, újságírók előtt.

2024. Március 01. 15:26, péntek | Belföld

Meteorológia: megdőlt a melegrekord a fővárosban csütörtökön

Megdőlt a hajnali és a napi fővárosi melegrekord is csütörtökön - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján pénteken.