Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2016. Június 02. 07:45, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Lecsillapodtak a kedélyek a kiskunhalasi fogadóközpontban

Lecsillapodtak a kedélyek a kiskunhalasi fogadóközpontban

Helyreállt a szabályozott napirend szerda estére a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Szegedi úti telephelyén,

ahol háromszáz menekültügyi őrizetes jobb körülményeket, gyorsabb ügyintézést követelt és kitöréssel fenyegetőzött - közölte honlapján a rendőrség.

Rendőri intézkedés nem történt a befogadóközpontban, nem sérült meg senki, anyagi kár sem keletkezett. A nyugalmat a rendőrség és a migránsok szószolói közötti tárgyalás teremtette meg - olvasható a közleményben.

Azt írták: a rendőrség továbbra is jelentős erőkkel biztosítja a befogadó intézményt és környékét, hogy megakadályozza a központ illetéktelen elhagyását, valamint fenntartsa a városban a közrendet, a közbiztonságot.

Az M1 aktuális csatorna korábban beszámolt arról, hogy szerda estére lecsillapodtak a kedélyek a kiskunhalasi befogadóközpontban.

Korábban a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy az ötszáz közül mintegy háromszáz menekültügyi őrizetes követeléseket fogalmazott meg, "a zárt körülményeket és a lassú ügyintézést kifogásolva" elégedetlenségének adott hangot. Három választott szószólójuk közül egy szíriai férfi petíciót juttatott el a menekültügyi hatósághoz, majd arra szólította fel az egybeverődött illegális bevándorlókat, hogy induljanak el Budapestre.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója délután azt mondta az M1 aktuális csatorna műsorában: folyamatosan tárgyalnak a migránsok szószólóival, és sem a menekültügyi őrizetesek kitörése nem valószínű, sem az, hogy megtámadják a rendőröket. Hangsúlyozta: a törvények a külföldiekre és a migránsokra is vonatkoznak. Sem arra nincs lehetőség, hogy módosítsák a jogszabályilag előírt eljárási határidőket az illegális bevándorlók nyomására, sem pedig arra, hogy nyílt táborokba tegyék át őket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 09:05, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 25. 08:14, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: haderőt kell építenünk, mert enélkül nem tudjuk garantálni a magyar emberek békéjét és biztonságát

Nem tekinthetjük sajnos azt a forgatókönyvet sem kizártnak, hogy ismét a fegyvereké lehet szó Európában. Ennek az elkerüléséhez erőre van szükségünk

2024. Május 25. 07:58, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházása

Átadásra került a Hell Energy 80 milliárd forint értékű kapacitásbővítő beruházása, amelynek a nyomán 240 új munkahely jön létre, az üdítőital-gyártó vállalat pedig megerősítheti piacvezető pozícióját a világ több országáb

2024. Május 24. 13:21, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben Európa háborúba lépésének előkészítése történik

Ami ma Brüsszelben történik, az hangulati előkészítése Európa háborúba lépésének - jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.